Fodbold

Tredje sejr på stribe til Spjald IF

Habib Hussein til højre scorede allerede i det andet minut til 1-0 for Spjald IF, der slog Give 2-1. Habib Hussein lagde op til det andet mål. Efter kampen indrømmede angriberen gerne, at han ikke scorede med et hovedstød. Bodlen ramte skulderen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter en nærmest håbløs placering i bunden af serie 1 pulje 9 har Spjald IF takket være tre sejre i træk fortsat pæne muligheder for at undgå nedrykning. Mandag blev det 2-1 hjemme over Give.

Spjald: - Vi skal gerne have ni point i de tre næste kampe mod Brande, Herning Fremad og Give.

Sådan sagde Spjald IFs holdleder Aksel Vestergaard for tre uger siden, og han fik det ganske, som han ønsket sig det. Mandag eftermiddag fulgte Spjald nemlig sejrene over Brande og Herning op med en sejr på 2-1 hjemme over Give.

- Så nu har vi bragt os i en lidt gunstigere position med hensyn til at redde os fri af nedrykning. Kan vi vinde i Spangsbjerg næste uge, så der det godt ud, sagde træner Peter Rewers.

Hjemmeholdet fik en drømmestart med mål i det andet minut, hvor Habib Hussein på 1,72 meter stod helt alene midt for mål efter hjørnespark.

- Jeg mistimede bolden, så den ramte skulderen. Men der var mål, fortalte Habib Hussein om den scoring til 1-0, som Give må ærgre sig voldsomt over med så dårlig opdækning, der blev vist i den situation.

Resten af første halvleg spillede Spjald ganske fint. Bolden kørte godt rundt i pæne kombinationer, og spillerne flyttede sig fint for hinanden. Samtidig blev der spillet med stor sikkerhed i forsvaret.

Alligevel kom Give til afslutninger. Målmand William Holm Slot reddede skud fra spids vinkel. Senere samlede målmanden en tilbagelægning op. Det gav frispark i feltet, men det efterfølgende skud sad lige på William Holm Slot, der fik blokeret. Senere måtte Jeppe Møller redde hovedstød på stregen.

Først i de sidste minutter af første halvleg kom Spjald frem til lidt muligheder. Det var efter to meget fine gennembrud på venstre kant, og anden gang fik Emil Riisberg to skud blokeret, inden riposten blev sendt forbi mål. Den chance var stor.

Give satte Spjald under pres fra start af anden halvleg. Hjemmeholdet havde et par spredte kontraløb, men der var alt for meget ubeslutsomhed i front, og så løb det hele ud i ingenting.

Give havde bolden meget, men mere end to åbne chancer fik de ikke. Den ene var dog kæmpe stor, men en tværbold blev skovlet langt over tomt mål. Senere blev frit skud sendt tæt forbi mål.

Som tiden gik, fik Spjald flere og flere kontramuligheder. De flere kom til Habib Hussein, der var tæt på en enkelt gang, hvor målmanden reddede. Derfor var det klog af Habib Hussein, at han valgte at spille på tværs til Emil Riisberg efter små 91 minutters spil. Emil Riisberg lavede lige en skudfinte, og så blev bolden sendt højt i mål til 2-0.

Det var dog ikke længe, der var ro på. Minuttet efter væltede Kristian Vesterbæk Andersen en modstander i feltet, og straffesparket blev sendt i mål til 2-1.

Give nåede en enkelt afslutning over mål, inden der endelig blev fløjtet af.

- Nu tror jeg, at vi redder os, hvis vi bare får tre point mere, sagde anfører Kenneth Dam.

Det er stadig uvist hvor mange hold, der rykker direkte ned, og hvor mange hold, der skal ud i playoff for at redde sig.

- Alt det spekulerer jeg slet ikke i. Vi tager én kamp af gangen, som vi har gjort det på det seneste. Det har fungeret fint. Første halvleg var spillemæssigt noget af det bedste, vi har spillet i sæsonen. I anden halvleg var vi under pres, og det var godt, at Give ikke var skarpere i den her kamp, for så havde vi mistet point. Men omvendt er sejren et bevis på den sammenhold og den gejst, der er i truppen lige nu. Det er de ting, vi skal redde os på, fortalte Peter Rewers.

Spjald manglede endda topscorer Daniel Sørensen.

- Vi havde sommerfest i lørdags, hvor vi spillede øl-bong. Efter en scoring jublede jeg med det resultat, jeg vrikkede om på den ene ankel. Den er forstuvet, og måske er der lidt med et ledbånd. Men jeg håber på at være tilbage til næste kamp, fortalte Brian Sørensen.

Serie 1 pulje 9

Spjald IF-Give Fremad 2-1

Mål: 2. minut: 1-0 ved Habib Hussein. 91. minut: 2-0 ved Emil Riisberg. 92. minut: 2-1 på straffespark. Ingen udvisninger eller advarsler. Efter godt en time skifter Spjald Søren Vestergaard, Brian Vang og Kristian Vesterbæk Andersen ind for Benjamin Steffensen, Jonas Sønderby og Jeppe Møller.

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer