Annonce
Fodbold

Tredje sejr i træk til Faster/Hanning i serie 3

Jesper Skak fra Tarm IF til højre scorede tre gange og fik et straffespark, da Tarm IF fik sæsonens første sejr. Arkivfoto: Henrik Olesen
Faster/Hanning har snuppet førstepladsen i serie 3 pulje 32 efter den tredje sejr i træk. Jesper Skak var den helt store profil, da Tarm IF sikrede sæsonens første sejr i serie 4. Jesper Skak scorede tre gange og fik et straffespark.

Serie 3 pulje 32

Faster/Hanning-Herning IK 3-1

1-0 efter 47 minutter ved Thomas Madsen, der driblede sig fri efter opspil fra Heine Sørensen.

1-1 efter 57 minutter på flot mål efter tabte dueller.

2-1 efter 59 minutter ved Heine Sørensen, der på aflevering fra Jens Bonde tæmmede bolden og drejede rundt til scoring.

3-1 efter 81 minutter ved Rasmus Storgaard Hansen, der på en bold i dybden fra Morten Ahle rundede målmanden og scorede i tomt net.

- Vi satsede på at holde nullet ud fra en solid defensiv, og så var vi sikre på, vores gode angribere nok skulle skabe de chancer, vi skulle bruge for at vinde. Det gik fint i første halvleg, bortset fra vi ikke scorede på tre-fire fine chancer, mens Herning kun havde en enkelt chance. Vi kontrollede kampen, og det var fortjent, vi kom foran. Udligningen var vi selv skyld i. Heldigvis kom vi hurtigt foran igen, og så var vi bedst resten af kampen, fortalte Faster/Hannings træner Erik Kjærsgård.

Skjern 2-FodboldHoldet 1-1

1-0 efter 56 minutter ved kun 16-årige Kuah Ting på oplæg fra Frederik Akselsen.

1-1 efter 79 minutter.

- Vi havde masser af spil i første halvleg, men chancer skabte vi ikke. FodboldHoldet havde tre gode chancer, så det var godt, vi ikke kom bagud. Anden halvleg var mere lige. Vi fik lidt chancer og et godt mål. Uafgjort var nok ok, sagde Skjerns træner Jan Thomsen.

Serie 4 pulje 60

Herning Fremad-RIF 3 3-0

Selv om RIFs træner Vejsil Ibrahimovic har mange potentielle spillere på sin liste, så lykkedes det ham aldrig at skaffe spillere nok til at stille op ude mod Herning Fremad lørdag eftermiddag. Derfor er Herning Fremad noteret for sejr på 3-0 uden kamp.

Serie 4 pulje 77

Nr. Nebel-Tarm 1-4

0-1 efter 20 minutter ved Jesper Skak.

1-1 efter 30 minutter ved Emil Jakobsen på oplæg fra Tobias Søllingvraa.

1-2 ved Mikkel Præst på straffespark begået mod Jesper Skak.

1-3 ved Jesper Skak.

1-4 ved Jesper Skak.

- Mandskabsmæssigt var vi hårdt ramt, så vi var meget skidt kørende spillemæssigt. Meget mere er der ikke at sige til det, fortalte Nr. Nebels træner Tommy Jepsen.

- Skønt endelig at få en sejr. Vi var klart bedst i den kamp med Jesper Skak som den helt store profil, fortalte Tarms træner Jonas Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

De små snublesten - og det brændende spørgsmål til dig, der skændede gravstenene

Når du læser disse linjer, er jeg på vej mod Berlin. Engang Hitlers heilende nazi-inferno af en by. Senere en delt by, hvor murens iskolde zigzag-ar adskilte familier og venner. I dag en hjertelig og åben by, som - parallelt med alt det sprudlende og sjove - hele tiden minder verden om fortidens grusomheder. Berlin er byen, hvor mange tusinde Stolpersteine, snuble-sten, sætter små messing-mindesmærker i fortovene. Hver eneste sten er et minde over ét af de myrdede ofre for nazisterne. Messingstenene ligger foran de huse, hvor ofrene boede. På dem står der meget lidt og forfærdeligt meget: Et navn. En fødselsdato. En deportationsdato. Stedet for mordet: Auschwitz, Neuengamme, Sachsenhausen eller hvad dødsfabrikkerne ellers hed. Også på andre måder minder Berlin og Tyskland hele tiden sig selv og os andre om det, der aldrig må glemmes og aldrig må gentages. Som i den 19.000 kvadratmeter store 'skov' af betonsøjler, der er rejst tæt ved Brandenburger Tor til minde om de myrdede jøder. Som på Gleis 17 på S-bahnstation Grünewald - perronen, hvorfra nazisterne deporterede deres ofre direkte til udryddelseslejrene. Som i det jødiske museum, hvor arkitektur og udstilling i forening gør den besøgende svimmel og kvalm. Som gennem sporene efter Berlinmuren; spor, som man igen kun ser, hvis man kigger ned på fortovet netop der, hvor zigzag-arret er markeret. Over gadeplan er Øst- og Vestberlin i dag mange steder svære at skelne fra hinanden. Det samme er vi mennesker, når vi kigger ordentligt på hinanden. Er du jøde, asatroende eller grundtvigianer? Buddhist? Missionsk? Muslim? Katolik? Ateist? Hvad du end tror eller ikke tror på; uanset din hudfarve og din herkomst - så er du et menneske. Du skal behandles som ét, ligesom du skal behandle andre som netop det, de er: Mennesker. Tysklands mange 'Denkmahls' holder erindringens sår åbne for de, der tør røre ved dem. Når jeg om lidt går rundt i Berlin, vil jeg som altid kigge ned mod snublestenene i respekt for dem, der blev myrdet. Når jeg ser op igen, ville jeg gerne - ansigt til ansigt - møde ét af de mennesker, der valgte at markere Krystalnatten ved at skænde jødiske gravsten med maling og klistre nazistiske jødestjerner på postkasser. Dybest set har jeg bare ét spørgsmål: Hvorfor?

Annonce