Ringkøbing-Skjern

Tre virksomheder nomineret til iværksætterprisen 2019

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds iværksætterpris gik i 2018 til delebilsvirksomheden Byens Bil. Arkivfoto:Jørgen Kirk
Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har nu fundet frem til de tre nominerede til prisen som årets lokale iværksætter 2019. Vinderen findes 28. marts på erhvervsrådets generalforsamling.

Ringkøbing-Skjern: Når medlemmerne af Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd mødes til generalforsamling 28. marts, så er der mere på mødedagsordenen end regnskabsgodkendelse og deslige.

Nu har erhvervsrådet nemlig fundet frem til tre nominerede til Iværksætterprisen 2019.

Kriterierne for virksomhederne er, at de skal være beliggende i Ringkøbing-Skjern kommune og skal over en kortere periode på 3-5 år have vist evne og vilje til vækst, og de fremstår som rollemodel for de mange andre, der overvejer at starte egen virksomhed.

Vinderen vil sammen med prisen også modtage 15.000 kroner fra Landbobanken.

De nominerede er:

Mr Beef fra Ringkøbing

Mr Beef ejes af Ole Østberg Sørensen, som driver virksomheden med sit team. Virksomheden har som noget særligt specialiseret sig i websalg af kvalitetskød særligt til restauranter.

Om valget af Mr Beef siger erhvervsrådet:

- Vi har valgt at nominere virksomheden Mr Beef, fordi det er en slags disruption. Han har forsøgt virksomhedstypen tidligere, men nu er han kommet i gang med det og har fået succes med at sælge kvalitetskød online. De har fået skabt en rigtig god webstrageti, som faktisk virker, siger iværksætterkonsulent Michele Lykke.

- De har en stor omsætning, men har stadig et stort potentiale i forhold til blandt andet de nordiske markeder, siger hun.

- Noget af det interessante ved Mr Beef er, at det faktisk kræver, at man er dygtigere end de fysiske butikker, for du kan kun se et billede af kødet, så der er nogle andre ting, du som kunde skal købe ind på og have tilliden til, at kødet er mørt. Så kunderne stiller også store krav, siger hun.

Biogas Teknik A/S fra Hee

Biogas Teknik A/S er ejet af klejnsmed Espen Johansen fra Hee. Virksomheden har - som navnet antyder - specialiseret sig i arbejdet med biogasanlæg, som man både sælger og udfører service på. Virksomheden har 12 faste medarbejdere, herunder Espens hustru Camilla, som arbejder som bogholder i virksomheden.

Om valget af Biogas Teknik A/S siger erhvervsrådet:

- Vi har valgt at nominere Biogas Teknik A/S, fordi de har en nytænkende tilgang til service og så har de hele tiden haft en ufortrøden tanke om, at de sagtens kan klare opgaven. De har egentlig været fulde af gåpåmod, siger Michele Lykke.

- Og så har de haft stor succes med at have et tæt samarbejde med en tysk leverandør om blandede biogastanke, som er et område, hvor de har en rigtig stor omsætning, siger Michele Lykke.

Restaurant Kommandobroen i Hvide Sande

Restaurant Kommandobroen i Hvide Sande slog dørene op i juni 2016 og drives af Michael Grantland fra Hvide Sande sammen med konen Louise Grantland og tre medarbejdere. Konceptet bag restauranten har været at drive et spisested med stort fokus på gode råvarer og kundeservice. Dét fokus har indbragt dem en rangering som Vestjyllands bedste spisested på rejsehjemmesiden Tripadvisor; Efter 160 anmeldelser har man stadig scoren på fem ud af fem.

Om valget af Restaurant Kommandobroen siger erhvervsrådet:

- Vi har valgt at nominere dem for deres evne til at sætte Hvide Sande på det gastronomiske landkort. Og så det her med fuldt ud at eksekvere på deres vision og strategi. De har altid haft en drøm om at starte deres eget sted, og pludselig bød mulighederne sig for at starte op, og så har de faktisk haft drømmen hele tiden og kan eksekvere på den.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce