Indland

Tre ting vi lærte af DF's sommergruppemøde

1. En jernnæve i en fløjlshandske

Dansk Folkeparti holdt pressemøde efter sommergruppemødet i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld

Kristian Thulesen Dahl er sjældent typen, der skælder ud. Måske fordi han ikke behøver at gøre det. Et løftet øjenbryn eller en hævet stemme er nok. Hans magt er så absolut i DF, at det sjældent er nødvendigt for ham at puste sig op. Det er de små signaler, man skal lægge mærke til, og det gør partimedlemmerne i den grad. Partiformanden behøvede derfor heller ikke hænge de to rebeller Anders Vistisen og Peter Kofod til tørre på årets sommergruppemøde. Ifølge flere kilder fik Kristian Thulesen Dahl ordet som en af de første på sommergruppemødet, her nøjedes han med at bemærke, at der havde været nogle avisskriverrier, og at det nu var vigtigt, at medlemmerne huskede at være loyale over for partiet og stå sammen. Budskabet var sendt afsted og forstået: Stop det pjat.

2. "Det er det, der er blevet talt om i korridorerne"

Der er ingen tvivl om, at Anders Vistisen og Peter Kofods interview her i avisen Danmark har gjort indtryk. Også på ledelsen i Dansk Folkeparti. Indadtil har reaktionerne været vrede, vantro og forundring. Det er første gang i partiets godt 20-årige historie, at toneangivende medlemmer på den måde har udfordret ledelsen. Det er uhørt, eller som Peter Skaarup noget mere diplomatisk udtaler "ikke efter bogen". Også i partiets bagland er der blevet lagt mærke til Anders Vistisen og Peter Kofods interview. Et menigt folketingsmedlem fortalte, at det havde været et af de helt store samtaleemner på det to dages lange møde: "Det er det, der er blevet talt om i korridorerne".

3. Rebellerne sat på plads

Reelt er oprøret, hvis man kan kalde det det, slået ned. Anders Vistisen og Peter Kofod har fået at vide, at de skal stoppe, og det har de gjort. Ingen af de to har villet kommentere sagen yderligere. Anders Vistisen videre karriere er fortsat usikker, men som flere vægtige folk i partiet konkluderede: Den sidste uge har ikke fået ham tættere på sit mål om at blive spidskandidat. Topstyringen i Dansk Folkeparti er med andre ord stadig intakt, men vi har fået en forsmag på, hvad der er partiet i vente: Nye unge generationer, der er ambitiøse og utålmodige og ikke nødvendigvis har samme lydighed over for ledelsen, som man hidtil har været vant til.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Danmark For abonnenter

Stram Kurs kom ikke i Folketinget: Hvad nu, Rasmus Paludan?

Tophistorier

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven