Danmark

Tre ting du ikke så i fjernsynet fra folkemøde på TV2

Det var ikke alle debatterne, der var lige nemme at få plads ved på TV2's valgfolkemøde i Odense søndag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
TV2's hovedkvarter var stoppet med borgere og politikere, og tv-kanalerne var fyldt med væg-til-væg-dækning. Avisen Danmark var også til valgfolkemøde i Odense. Læs her, hvad kameraerne ikke fangede.

1 Indianeren blandt cowboys – på et skib ...

Partiet Stram kurs havde på TV2’s valgfolkemøde fået tildelt et telt at agitere fra. I teltet stod blandt andre 62-årige Kim Jessen, der stiller op for partiet i Københavns Omegn. Han har aldrig været aktiv i politik før, sagde han, men er alligevel nærmest født ind i Stram Kurs, mener han. Hans far var med til at stifte Fremskridtspartiet.

- Skriv, at jeg har badet i Glistrups swimmingpool som barn, sagde han.

- Er der mange, der spørger til Paludans chikanesag?

- Ja, og det kan jeg godt forstå. Det er jo ligesom at få et stykke lakrids. Det smager godt. Vil du have et stykke lakrids?

- Øh, ja tak.

- Her min skat. Jeg er fuld af kærlighed.

- Betyder en politikers moralske habitus noget for dig?

- Ikke det mindste. Se på det sådan her: Du er på et skib, og styrmanden falder om. Der er kun en, der kan styre skibet i land, og det er en indianer. Skulle det så være et problem, at han er indianer?

- Indianer?

- Ja, hvis nu alle de andre er cowboys.

2 Vagtskifte

Klokken tyve minutter over tre var 25 uniformerede betjente med skudsikre veste samlet indendørs lige ved TV2’s kantine.

De skridtede i samlet flok ned gennem den store midtergang, ud på pladsen og ind gennem folkemængden til stort postyr for folkemødegæsterne.

- Nu rydder de fandme hele bulen, sagde en ældre mand.

Politistyrken stoppede tre udvalgte steder og blev introduceret til pladsen og funktionerne af en vagtleder, inden de gik ud på parkeringspladsen bag TV2. Her fordelte vagtlederen dem på deres poster rundt om pladen, og betjentene fra det foregående vagthold kunne gå frie ude i forsommeren, mens et par helikoptere og droner cirklede rundt over dem.

3 Folkemødefaderen har fået folkemødeforstoppelse

I et af debatteltene sad fire politikere og debatterede storebæltstakst. Ind fra siden af kom Bertel Haarder (V), der i sin tid var primus motor i at starte landets første folkemøde på Bornholm. Han er hele Danmarks folkemødefader.

Han stod med et stort smil på og sneg sig ind på første række for at overvære resten af debatten.

Det er kun en lille uge siden, at Bertel Haarder i avisen Danmark advarede mod netop den SV-regering, som Lars Løkke senere på ugen smed ind i valgkampen som en bombe.

Da debatten arrangeret af Fyens Stiftstidende var overstået, blev han siddende på sin plads. Herfra kunne Bertel Haarder stadig godt se faren ved en SV-regering, men efter sin formand og statsministers udmelding kunne han lidt nemmere få øje på fordelene. I hvert fald fordelene ved at snakke om den.

- Løkke gjorde det jo for at hamre en pæl ned over for Paludan. For at undgå en regering, der kan lade sig afpresse af den yderste fløj. Tag ikke fejl, Løkke har været bekymret i månedsvis for Paludan, og hvad han kan medføre af problemer for Danmark i Mellemøsten, sagde Bertel Haarder.

Da vi begyndte at tale om folkemøde, fik han et uventet træt blik i øjnene.

- Der er mange folkemøder nu. Jeg må sige, at der er mere folk i Folkemødet på Bornholm. Jeg glæder mig, til valget er overstået.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Danmark For abonnenter

Stram Kurs kom ikke i Folketinget: Hvad nu, Rasmus Paludan?

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen