Annonce
112

Tagrender smeltede og vinduer sprang: Tre sommerhuse reddet i sidste sekund

Branden opstod på Bjerregårdsvej omkring den røde pil. Foto: GoogleMaps
Naturen er knastør, og man skal tænke over, hvad man smider i den, advarer indsatsleder.

HVIDE SANDE: Smeltede tagrender og vinduer, der sprang på grund af strålevarme. Så tæt var ilden på at få fat i tre sommerhuse på Bjerregårdsvej ved Hvide Sande lørdag eftermiddag ved 16-tiden.

- Det var meget tæt på, at det var gået galt, fortæller indsatsleder Henning Olesen fra Brand & Redning Midtvest om naturbranden, der fik godt fat i lyng, fyrretræer og græs.

Alarmen gik kl. 15.55. Brandvæsnet fra Nr. Nebel blev sendt af sted og fik assistance fra stationen i Hvide Sande.

- Det tog en halv times tid at få det lagt ned, og det var godt vi nåede det, da vi gjorde, for vi fik reddet de tre sommerhuse i sidste sekund, fortæller Henning Olesen og tilføjer, at der også var huse med stråtækte tage lige i nærheden.

Annonce

Naturen er brandfarlig

Årsagen til naturbranden er ukendt.

- Man skal tænke meget over, hvad man smider i naturen for tiden, for der er meget tørt for tiden, advarer Henning Olesen.

Så sent som i går advarede Danske Beredskaber om, at der er stor risiko for naturbrande allerede nu, da det ikke har regnet synderligt i en lang periode og fordi vegetationen endnu ikke har suget væde til sig efter vinteren. Ukrudtsbrænderen, cigaretskod og havegrill skal man derfor være varsom med.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce