Annonce
Hvide Sande

Tre mænd og et kassettebånd: Vores vision er at få folk til at lytte til verden

Bag værket 'Perspektiver af lyd' står Johannes Björkman (t.v.), Lars Bech Pilgaard og Mathias Winther Kjeldsen. Foto: Mathias Winther Kjeldsen
På Nordstranden i Hvide Sande bliver der søndag 23. august præsenteret en lydinstallation, der blandt andre er skabt af to kunstnere fra henholdsvis Hee og Ringkøbing.
Annonce

Hvide Sande: Hvis du søndag 23. august først på eftermiddagen lægger vejen forbi Nordstranden i Hvide Sande, kan du på nærmeste hold opleve indvielsen af en nyskabende lydinstallation, der kører indtil tirsdagen efter.

- Vores vision er at få folk til at bruge et øjeblik mere på at lytte til den verden, de lever i - og måske efterfølgende begynde at tænke nogle tanker om, hvordan vi som mennesker påvirkes af både naturlige og kunstige lyde, siger Lars Bech Pilgaard i en pressemeddelelse om værket 'Perspektiver af lyd', der også omfatter en kunstfilm.

Lars Bech Pilgaard, der er opvokset i Ringkøbing og uddannet ved solistklassen på Rytmisk Musikkonservatorium i København, har skabt værket i tæt samarbejde med Mathias Winther Kjeldsen og Johannes Björkmann. Sidstnævnte er opvokset i Hee også uddannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København.

'Perspektiver af lyd' er et bidrag til den midt- og vestjyske kulturaftale 2020, og værket tager sit afsæt i områdets natur.

Filmen og lyden til de stedsspecifikke lydinstallationer er optaget på Nordstranden i Hvide Sande, på Struer Havn og i skulpturparken Deep Forest Art Land tæt på Herning, hvor værket også præsenteres i starten af september.

Annonce

Manipulation og leg

Installationerne er på hvert af disse steder opsat som en naturligt udformet rute mellem rå naturlandskab, kassettebåndafspillere med bearbejdede lyde, som den besøgende inviteres til at manipulere og lege med, og visuelle markører i form af hvide trærammer.


Vi håber, at værket kan være med til at genskabe fokus på høresansens betydning for menneskets væren i sin omverden.

Lars Bech Pilgaard


- De fysiske installationer, hvis form mimer naturens forgængelighed og således kun kan opleves i få dage hvert sted, lever videre i form af naturkunstfilmen 'Klang-Rum', som skal indfange den selvsamme oplevelse af at være til stede i omgivelser fulde af sanseindtryk, vores flakkende bevidsthed sjældent når at opfange i andet end glimt,” forklarer Mathias Winther Kjeldsen om sit arbejde med filmen.

I pressemeddelelsen uddyber Lars Bech Pilgaard, at det samlede værk, 'Perspektiver af lyd,' afsøger lydens egenskaber til at transportere og transformere oplevelser, erindringer og historie samt skabe forbindelse mellem natur, menneske og identitet:

- Vi håber, at værket kan være med til at genskabe fokus på høresansens betydning for menneskets væren i sin omverden, siger den 36-årige musiker og komponist fra Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce