Annonce
112

Tre mænd brød ind i Spjald Superkiosk i nat: Var væk efter 36 sekunder 

Tyvene smadrede skydedøren ind til Spjald Superkiosk kokken 04.08 i nat og stjal blandt andet skrabelodder. Foto: Camilla Christensen
Det tog 36 sekunder, så havde tre mænd fyldt en taske med tyvekoster fra Spjald Superkiosk klokken 04.08 i nat. Ejeren Camilla Christensen håber, at gode overvågningsbilleder vil føre til en anholdelse.

Spjald: Her, syv timer efter at tre mænd brød ind i Spjald Superkiosk, har ejeren, Camilla Christensen, overskud til at grine lidt af tyvene. Men det ændrer ikke på, at hun virkeligt håber, at politiet får fat på gerningsmændende.

- De kom gående lidt som Olsen-banden, to tynde og en lidt mere buttet, og med hammer, koben og en taske. Nu kan jeg grine af det, men det er jo forfærdeligt, at de går fri, hvis ikke politiet fanger dem, siger Camilla Christensen.

Alarmen gik klokken 04.08 i nat. Tre minutter senere var Camilla fremme, og politiets hundepatrulje kom 15-20 minutter senere, hvor de gennemså overvågningsvideoen sammen.

- Det gik virkeligt stærkt. 36 sekunder. De smadrede en af runderne i skydedøren og kantede sig igennem. De forsøgte at bryde tobaksskabet om, men det lykkedes ikke. Til gengæld løb de med en masse skrabelodder og en hel masse andet fra alle de skuffer, de rodede igennem. Tasken var i hvert fald fuld, da de løb ud af butikken igen. Jeg har endnu ikke det fulde overblik over, hvor meget de har stjålet, siger Camilla Christensen.

Hun regner med, at tyvene har haft en bil holdende et sted bag ved Superkiosken - måske ved Billigt Arbejdstøj. Politiets hund markerede, at der spor på gangstien.

- Det må politiets efterforskning vise. Jeg håber i hvert fald, at de får fat på tyvene, siger Camilla Christensen, der efterfølgende fik hjælp af både sin kæreste og en kammerat til at rydde op. Der var også en glarmester, der var hurtig til at komme og hjælpe med at lukke hullet i døren. Og i dag hjælper Camillas mor i butikken.

Ud over, at det var to tynde og en lidt mere buttet mand, viser overvågningsvideoen, at de tre mænd havde hættetrøjer og joggingbukser på.

- Efter at jeg lagde et opslag på facebook, er der mange, der har kommenteret på indbruddet. Men der er ikke nogen, der har sagt eller skrevet, at de har set noget, siger Camilla Christensen, der håber, at det er både første og sidste gang, hun har haft indbrud i sin kiosk.

Midt og Vestjyllands Politiet kan kontaktes på nummer 9614 1448, hvis du har oplysninger i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce