Annonce
Håndbold

Tre ligaspillere hjalp ikke - Rækker Mølle Håndbold vandt alligevel over Fredericia HK 2

Målmand Morten Ronald fik ekstra ros af træner Rasmus Hansen efter Rækker Mølle Håndbolds flotte sejr i Fredericia. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Selv om Fredericia HK 2 havde tre ligaspillere med, kunne de ikke stille det store op mod Rækker Mølle Håndbold, der vandt en fornem sejr på 30-24 i 2. division herrer.

Fredericia: Tre af de spillere, der var med til at slå Kolding IF i ligaen i weekenden, var med for Fredericia HK 2, da de torsdag aften havde besøg af Rækker Mølle Håndbold.

Men det var ikke nok. Rækker Mølle vandt alligevel 30-24 efter føring på 14-11 ved pausen.

- Vi spillede den bedste kamp, jeg har set i meget lang tid. Jeg var meget glad for at se, at vi havde så højt et niveau, som vi viste hele vejen rundt, sagde Rækker Mølles træner Rasmus Hansen.

Kampen var lige til 5-5. Så fik Morten Ronald endnu bedre fat i målet i en periode - Ronald stod en helt igennem flot kamp - og det gav en stribe mål på kontraløb til føring på 9-5.

- I de næste ni minutter scorede vi ikke på deres gode ligamålmand. Vi kom bagud 10-9, men vi sluttede fint af inden pausen, så føringen på 14-11 var et godt rygstød, sagde Rasmus Hansen.

Han var rimeligt fortrøstningsfuld i pausen.

- Det var kun et spørgsmål, om vi kunne fortsætte med at score flittigt. Det kunne vi. På et tidspunkt forsøgte Fredericia sig med et mere offensivt forsvar med to mand fremme, men det løste vi uden problemer, fortalte Rasmus Hansen.

De første ti minutter efter pausen vandt Rækker Mølle 4-2 frem til 18-13.

- Derfra var vi i fuld kontrol. Fredericia kom aldrig så tæt på., at det blev spændende. Vi holdt specielt angrebsmæssigt et meget højt niveau rent spillemæssigt. Jo vi brændte i perioder rigeligt, men spillet var godt. Det her er en sejr, vi er stolte af, for mange andre hold vil få store problemer her i Fredericia, sagde Rasmus Hansen.

2. division herrer

Fredericia HK 2-Rækker Mølle Håndbold 24-30

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Tobias Simonsen 7 (1), Mathias Hedegaard 5, Simon Madsen 5 (1), Mathias Skræddergaard 5 (1), Nicklas Hammer 4, Thomas Bertelsen 3, Christian Jespersen 1 og Hans Chr. Fangel 1. Straffekast: Fredericia 4 (2 mål), Rækker Mølle 5 (3 mål). Udvisninger: To til hvert hold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce