Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tre koncerter i september: Fem unge mænd skruer op for den tunge rock

Bandet Public Buffalo består af Konrad Rønne Kristensen (t.v.), Sigurd Lund Hansen, Oskar Sunddal Larsen, Andreas Thomasen og Simon Joudon. Foto: Sine Ladekjær
Fem vestjyder har fundet sammen i bandet Public Buffalo, der i slutningen af september giver koncert på Generator i Ringkøbing.

Ringkøbing-Skjern: Direkte oversat betyder det 'offentlig bøffel', men egentlig lyder det bare lidt bedre på engelsk: Public Buffalo.

Det er navnet på et ungt, vestjysk rockband med store ambitioner om at bryde gennem lydmuren:

- Det skal lykkes. Vi brænder alle sammen for det her. Der er lang vej til at kunne leve af musikken, og lige nu er det ikke et spørgsmål om penge. I første omgang ønsker vi, at folk anerkender vores musik.

Annonce

Sådan siger trommeslageren i Public Buffalo, 19-årige Konrad Rønne Kristensen, fra Skjern.

Lyden af bandet kan lørdag 26. september opleves på Generator i Ringkøbing, idet Public Buffalo er udvalgt til at være med på Frekvens Tour 2020, der giver sceneplads til orkestre, som er på vej frem i rampelyset:

- Det bliver en kæmpe fest. Det er vores sidste koncert på turnéen i år, og vi lukker med stil, det tør jeg godt love, tilføjer Konrad Rønne Kristensen.

Når de fem musikere er i øvelokalet, foregår det i Skjern hos guitarist Oskar Sunddal Larsen, der har en delvist isoleret garage til den slags udfoldelser.

Flere sange på vej

Konrad Rønne Kristensen beskriver Public Buffalos musik som værende i den tungere ende af rockskalaen.

Senest gav det genlyd i fredags med udgivelsen af singlen 'Orchard of ache,' og på fredagene i september følger yderligere fire, nye sange fra Public Buffalo. Målet er, at bandet i løbet af foråret 2021 kan præsentere et helt album.


Der er lang vej til at kunne leve af musikken, og lige nu er det ikke et spørgsmål om penge. I første omgang ønsker vi, at folk anerkender vores musik.

Konrad Rønne Kristensen


Men lige nu og her gælder det i første omgang Frekvens Tour 2020, der sikrer bandet med rødder i Vestjylland tre koncerter: 23. september på Kulisselageret i Horsens, to dage senere på Fermaten i Herning og så finalen på Generator i Ringkøbing.

Som udvalgt til at være med på Frekvens Tour nyder de fem unge i Public Buffalo også godt af at deltage i workshops, hvor der blandt andet bliver coachet i markedsføring og økonomi:

- Det er en super, lærerig proces, siger Konrad Rønne Kristensen, der som eksempel nævner, at det er rart at vide, hvordan man holder styr på sin B-indkomst som udøvende musiker.

Lige nu tjener han sin primære løn som lærer på en efterskole i sønderjyske Tinglev, hvor Konrad Rønne Kristensen underviser i musik og kor samt lidt fodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce