x
Annonce
Ringkøbing

Tre gymnasier søger alle en ny rektor: - Vi er selvfølgelig i en konkurrencesituation

Vestjysk Gymnasium i Tarm, Ringkjøbing Gymnasium og Det Kristne Gymnasium skal alle have ny rektor fra næste skoleår. Som de eneste får VGT brug for en overgangsfigur, når vicerektor John Frederiksen bliver konstituretet rektor frem til sommerferien. Arkivfoto Jørgen Kirk
Alle tre almene gymnasier i Ringkøbing-Skjern skal have en ny rektor til det nye skoleår. Skolernes bestyrelsesformænd tror, der kan blive konkurrence om de bedste kandidater.

RINGKØBING-SKEJRN: Har du en gymnasierektor i maven? Så er det nok nu, du skal slå til. For chancen for at blive gymnasierektor i Ringkøbing-Skjern har nok aldrig været større. Både på Vestjysk Gymnasium i Tarm, på Ringkjøbing Gymnasium og på Det Kristne Gymnasium skal der ny leder på posten.

- Det er en ret speciel situation, at tre skal skifte i så småt et område, siger formanden for VGT, Per Andersen.

Mikkjal Helmsdal på VGT skifter til Fjerritslev Gymnasium per 1. april, så gymnasiets vicerektor bliver konstitueret rektor frem til sommerferien, mens Tonny Hansen og Karsten Hauge på de ringkøbingensiske gymnasier stopper som rektorer til sommer.

Annonce

Jeg tror da, at det er de samme kandidater, vi kommer til at kæmpe om. Det kunne man da sagtens forestille sig, at det er.

Inger Mørch Hauge, bestyrelsesformand, Ringkjøbing Gymnasium

Kan kæmpe om de samme kandidater

Den af rektorerne, der har siddet i kortest tid, har været på pladsen i seks år. De andre har været rektorer siden 2005 og 2006. Det er derfor ikke hverdagskost, at alle tre stillinger er ledige på samme tid. Det stiller gymnasierne i en lidt anderledes situation.

- Det er muligt, at det bliver nogle af de samme, der kunne vælge at søge alle tre steder, siger formanden for Det Kristne Gymnasium, William Enevold Ehmsen.

Han peger på, at et af lovkravene til en rektor er, at han eller hun skal have undervisningskompetence til gymnasiet. En rektor skal med andre ord have været gymnasielærer. Det betyder også, at gruppen af ansøgere er rimelig snæver, og derfor kunne man forestille sig ansøgere, som ville være interesserede i flere af de vestjyske rektorjobs.

Det får nu ikke gymnasierne til at frygte, at de ender i en umulig konkurrence. Men konkurrence, det kan der sagtens blive.

- Vi er selvfølgelig i en konkurrencesituation, men vi skal også tro på vores egne fordele som skole. Afhængig af hvilke kandidater vi får, er jeg sikker på, vi nok skal finde den rigtige, og det skal Ringkøbing nok også, siger formanden for VGT, Per Andersen.

- Jeg tror da, at det er de samme kandidater, vi kommer til at kæmpe om. Det kunne man da sagtens forestille sig, at det er, siger Inger Mørch Hauge, formand for Ringkjøbing Gymnasium.

KG er hurtigst ude

Selvom formændene er enige om, at der kan blive en konkurrence mellem gymnasierne, har de ikke mulighed for at tjekke, om ansøgerne har søgt de andre rektorstillinger. Den information er nemlig ulovlig for formændene at dele med andre.

Blandt andet derfor skal man nok ikke forvente den helt store budkrig, hvis man spørger Per Andersen. Der er også en statslig fastsat ramme for, hvad en rektor må få i løn, og så skal det også gerne være gymnasiet og ikke dets lønpose, som skal tiltale ansøgerne, mener han.

VGT og Ringkjøbing Gymnasium har endnu ikke lavet deres stillingsopslag, men vil drøfte, hvad der skal stå i opslagene, når de holder bestyrelsesmøder i marts. Omvendt har Det Kristne Gymnasium allerede slået en stilling op. Ansøgningsfristen er fredag 28. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce