Annonce
Søsiden

Travlhed på alle dæk i Hvide Sande: Ny færge til ruten Marstal-Rudkøbing

Hvide Sande Shipyards klargøring af m/f Ærøxpressen er inde i en slut-fase. Færgen forventes i drift mellem Marstal og Rudkøbing i begyndelsen af december. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Ærøxpressen er inde i slutfasen før aflevering.
Annonce

HVIDE SANDE/MARSTAL: Alle dæk pulserede af travlhed, da m/f Ærøxpressen var under færdiggøring på Hvide Sande Shipyard.

Elektrikere, montører, malere, maskinfolk, snedkere og ingeniører sås i aktivitet fra maskinrum til kommandobro. Samtidig var der inspektion fra rederiet med deltagelse af direktør Søren Vestergaard, skipper Marie Kreuter, formand Leif Jensen og teknisk rådgiver, skibsingeniør Lars Jordt.

Tidligere samme dag blev den store Viking-redningsflåde testet med tilfredsstillende resultat.

Inden m/f Ærøxpressen forventes afleveret til rederiet senere på måneden, skal den testsejles i Ringkøbing Fjord og godkendes af Søfartsstyrelsen.

Afhængig af vejrforholdene vil sejlads fra værftet til Marstal foregå enten nord om Skagen, gennem Limfjorden eller via Kielerkanalen.

I det hjemlige farvand mellem Ærø og Langeland skal besætningen derefter gøre sig fortrolig med færgen og afprøve de nybyggede lejer. Lørdag 30. november er der berammet navngivning og fest.

Driftsmæssig rute-sejlads Marstal-Rudkøbing er planlagt til starte i begyndelsen af december.

Ærøxpressen i Hvide Sande i fredags. På alle dæk var værftets folk igang med klargøringen før den planlagte aflevering senere i november. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Ingen skal være i tvivl, når de ser Ærøxpressen: Ruten Marstal-Rudkøbing sejler igen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce