Annonce
Ringkøbing

Travl tyvebande fra Litauen stjal for næsten tre millioner kroner

Tyvebanden fra Hee havde lejet to ferieboliger i Familiepark West ved Hee. Men her undrede lokale sig over, at litauerne kørte på underlige tidspunkter og læssede store tunge tasker fra bilerne dagligt, mens de var her. Foto: Mikael Sand.

De seks litauere, der stjal masser af julegaver i december, er tiltalt for 37 indbrud.

RINGKØBING-SKJERN: Seks litauere skal på mandag stå til ansvar for til sammen at være tiltalt for at have stjålet værdier for næsten tre millioner kroner ved indbrud.

De fleste af tyverierne er sket i december sidste år, indtil tyvene blev stoppet, fordi lokale i Hee undrede sig over dem og meldte dem til politiet.

Litauerne, der er i alderen fra 21 til 40 år, er anklaget for i alt 37 indbrud, hvoraf størstedelen er sket i det midt- og vestjyske.

Politiet fandt de store mængder af tyvekoster i de to huse, som tyvebanden havde lejet i Familiepark West i Hee under påskud af at være på fisketur.

Annonce

Tavse litauere

Siden har efterforskerne koblet kosterne til familier, som har haft indbrud i december. Litauerne har ikke selv bidraget til opklaringen.

- De seks fængslede nægter sig skyldige og har været tavse under afhøringerne, fortæller vicepolitikommissær Poul Fink fra den centrale efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Det var især smykker og elektronik, som tyvene gik målrettet efter, men der er også stjålet eksempelvis cykler, alufælge, en barnevogn og diverse indbo.

Annonce

Var allerede udvist

De to ældste af litauerne var allerede udvist af Danmark og havde indrejseforbud indtil 2023 på grund af tidligere tyverier.

En 24-årig mand har også tidligere været i Danmark, hvor han i december 2016 begik fire indbrud på Sjælland, som han nu er tiltalt for.

Ved tyvetogtet i december sidste år besøgte litauerne Tarm, Skjern, Spjald, Videbæk, Lem og Ringkøbing, ligesom de var i Thyborøn, Vildbjerg og Mejdal ved Holstebro samt Skive. De stjal også i Billund, Grindsted, Ølgod, Kibæk, Herning og Sunds.

Retssagen mod de seks litauere begynder mandag ved Retten i Herning og varer i alt tre dage. Det forventes, at de seks mænd vil blive udvist, hvis de bliver dømt for tyverierne.

Annonce
Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sofus fra 5. klasse på Højmark Skole: - Det er meget vigtigere for mig at komme til håndbold igen end at komme tilbage i skolen

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce