Annonce
Ringkøbing

Transportfirma vinder pris for grønt initiativ: Planter træer ved grusgrav for pengene

HV-transports arbejde med at skabe en grønnere profil kom blandt andet til udtryk for få måneder siden, da virksomheden investerede i Danmarks første, 50 ton tunge biogaslastbil. Pressefoto
HV-transport, der i sin tid blev etableret i Hover, har netop vundet Den Grønne Transportpris 2021, og firmaet modtager dermed 15.000 kroner.

Ringkøbing: HV-transport - med rødder helt tilbage til 1946 i Hover - er netop blevet belønnet med Den Grønne Transportpris 2021, og firmaet modtager dermed 15.000 kroner.

- Det er med stolthed og ydmyghed, at vi modtager denne anerkendelse. Det stærke felt med store virksomheder som Arla og Danske Fragtmænd viser, at der er stor tilslutning fra en samlet transportbranche til at ville bidrage til den grønne omstilling her og nu, og det gør mig stolt at være en del af denne branche, siger direktør og medejer af HV-transport, Poul Jørgensen, der er bosat i Ringkøbing.

Det vestjyske transportfirma, der i dag har hovedkontor i Herning, blev tidligere på året én blandt ni udvalgte nominerede med visioner og tiltag inden for en grønnere fremtid. Alle ni virksomheder var således med i opløbet om at blive blandt de tre vindere på denne uges Transportmesse 2021 i Messecenter Herning.

Annonce

Det gør mig stolt at være en del af denne branche

Poul Jørgensen, medejer af HV-transport

Foruden HV-transport var der pengepræmier til Arla Foods og vognmand Anders Bay, der blev belønnet med henholdsvis 25.000 og 10.000 kroner.

Nye træer ved grusgrav

At HV-transport har lagt sig i en slags førerposition på det grønne område blev tydeliggjort ved, at virksomheden for få måneder siden investerede i Danmarks første, 50 ton tunge biogaslastbil.

Biogaslastbilen har langt mindre partikelforurening og støjer mindre end de, der kører på diesel. Planen er desuden, at vognparken skal udvides med endnu tre biogaslastbiler i den nærmeste fremtid.

Rejsen mod lastbiler, der kører på biogas, er ikke uden udfordringer, understreger Poul Jørgensen i en pressemeddelelse:

- I dag koster en biogaslastbil op mod 200.000 kroner mere end en diesellastbil på grund af mindre efterspørgsel på biogaslastbiler her og nu. Det er derfor vigtigt, at politikerne sender klare signaler om hvad man vil - for ellers tør ingen investere i grønne lastbiler, og så vil prisen ikke falde på grønne biogaslastbiler.

Ledelsen hos HV-transport har besluttet at fordoble præmien på de 15.000 kroner, og pengene skal nu gå til indkøb og plantning af nye træer ved virksomhedens grusgrav i Aulum.

Derved kan anerkendelsen leve videre som en påmindelse om virksomhedens engagement og vilje inden for en grønnere fremtid.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Anders har gået fra Nr. Lyngvig til Bruxelles og nærmer sig målstregen i Paris: - Det bliver nu rart at komme hjem og sove i min egen seng

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern

Nye grunde på vej i Skjern: Gammelt rensningsanlæg snart klar til udstykning

Ringkøbing

Christian er ny forperson i West Coast Pride: Jeg vil altid kæmpe for dem, der har det sværere end mig

Ringkøbing

Fem år gammel sø i populær bydel graves op og gøres dybere: Den er groet til i høje planter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Ringkøbing

Se video: Motocross-akrobaterne Alex og Pat flyver over Nygade

Skjern

Nattens konger: Snedige betjente snød knallertkørere med bagholdsangreb

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vestjylland

Fire firmaer fik bilerne tømt for værktøj

Ringkøbing For abonnenter

Cathrine fra Ringkøbing skal med fregatten 'Esbern Snare' for at jagte pirater i Guinea-bugten

Debat

Dit valg er vigtigt. Derfor giver vi gratis adgang til alt vores valgstof

Annonce