Annonce
Ringkøbing-Skjern

Transkønnede Noahs historie gjorde Trine Ørskov ked af det: Ingen børn skal føle sig forkerte

Noget tyder på, at man skal til at se køn og seksualitet noget bredere, mener udvalgsformand Trine Ørskov. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Et enigt børne- og familieudvalg har nu besluttet at lave et temamøde om problematikken for homoseksuelle og transkønnede børn og unge, for det er et meget nyt emne, hvor der endnu ikke er meget viden at trække på.

RINGKØBING-SKJERN: En 17-årig transkønnet, der sidder hjemme på sit værelse, fordi han ikke kan magte noget efter at være blevet mobbet. Det var den historie, som udvalgsformand Trine Ørskov (S) blev præsenteret for, da hun forleden talte med Noahs mor, Chalotte Rahbek, og det er en fortælling, der gør virkelig ondt på politikeren.

- Jeg bliver ked af det, når jeg hører hans historie. Her er et ungt menneske, der er vokset op med en følelse af at være forkert. Han er blevet udsat for meget grov mobning, som handler om, at dem omkring ham har manglet forståelse, konstaterer Trine Ørskov.

Samtalen var forberedelse til et møde i børne- og familieudvalget, hvor et punkt på dagsordenen var trivslen for homoseksuelle og transkønnede børn og unge. Et enigt udvalg besluttede, at nu skal der holdes et temamøde om problematikken, for det er et nyt område, hvor der endnu er begrænset viden.

Annonce

Trine Ørskov bemærker, at der i skolerne er meget fokus på rummelighed og fagpersoner med forstand på at skabe gode rammer, men her er man bare ude i noget nyt.

- For mig tyder det på, at det er en bredere opfattelse af køn og seksualitet, som vi godt må arbejde med, siger Trine Ørskov.

Dog skal man ikke forvente, at Ringkøbing-Skjern kommer til at gå Sverige i bedene og indfører det kønsneutrale hen i børnehaver og skoler.

- Det handler ikke om at revolutionere skolevæsenet, men at kigge på problemet og gøre skolerne mere rummelige, siger Trine Ørskov.

Lære om mangfoldighed

For Westcoast Pride, der har bragt forslaget på bane, handler det heller ikke om, at der skal trækkes en fælles løsning ned over hele skolesystemet, men at der lokalt findes medmenneskelige løsninger, alt afhængig af situationen, og hvor man finder ud af det sammen.

Dybest set handler det om, at den gruppe børn og unge - i lighed med alle andre - kommer til at trives godt, og forperson Emil Sloth Sig konstaterer, at folkeskolen bare er en hjørnesten i den sammenhæng, da børn og unge får værdier om rummelighed med i bagagen til et langt liv. Han håber, at man i de yngre klasser kan lære børn om de mange forskellige familieformer, der er i dag, og give dem forståelse for mangfoldighed.

- Det handler også om, at skoler gør sig klar på, at elever kan have udfordringer med at springe ud, og at man har en plan for, hvordan man kan hjælpe. Alle lærere behøver jo ikke at være specialister, men det er vigtigt, at man har nogle lærere, som kan tage teten på de forskellige skoler, siger Emil Sloth Sig, der finder det problematisk, hvis skolerne forholder sig passive og ikke vil løse problemerne.

Undersøgelser, som Emil Sloth Sig henviser til, siger, at der i hvert klasselokale sidder en til to elever med disse problemstillinger, og som følge af mere bevidsthed om emnet bliver der måske flere i de kommende år.


Jeg bliver ked af det, når jeg hører hans historie. Her er et ungt menneske, der er vokset op med en følelse af at være forkert. Han er blevet udsat for meget grov mobning, som handler om at dem omkring ham har manglet forståelse.

Trine Ørskov, formand for børne- og familieudvalget (S)


Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Hvide Sande

Lykke er skuffet over antallet af gæster til fællesspisning: Tre retter med drikkevarer koster 270 kroner

Annonce