Annonce
Skjern

Trafikstyrelsen: Lufthavn bliver først fuldt genåbnet, når træerne i indflyvningszonen er væk

Der skal fældes nogle træer, inden Stauning Lufthavn kan blive fuldt genåbnet. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Høje træer ved Stauning Lufthavn vil blive fældet i næste uge, fortæller lufthavnschef, men det kræver et fysisk tilsynsbesøg at få lufthavnen helt op at flyve igen.
Annonce

Stauning: Selv om Trafikstyrelsen torsdag aften gav Stauning Lufthavn grønt lys til at genåbne  efter et fire dage langt lukningspåbud, så er der kun tale om en delvis genåbning.

Det oplyser kontorchef i Trafikstyrelsen Henrik Ellermann.

Som lufthavnsdirektør Helle Boller også selv har fortalt, blev VFR-flyvning i dagtimerne igen tilladt fra fredag morgen.

Det betyder, at det fortsat ikke er tilladt at lette og lande i dårligt vejr eller mørke, hvor der er brug for såkaldt instrumentflyvning. Den fulde tilladelse får lufthavnen først tilbage, når indflyvningsforholdene er bragt i orden.

Som det er ud nu, er der en lille skov sydøst for lufthavnen, hvor træerne er blevet for høje til at lufthavnen lever op til reglerne. Derfor er der nogle træer, som skal fældes.

Det bliver de allerede i næste uge, oplyser lufthavnschef Helle Boller fredag eftermiddag.


Vi har netop indgået en frivillig aftale med lodsejeren. Træerne vil blive fældet i næste uge. Det betyder, at vi hurtigt kan åbne igen

Helle Boller, lufthavnschef


- Vi har netop indgået en frivillig aftale med lodsejeren. Træerne vil blive fældet i næste uge. Det betyder, at vi hurtigt kan åbne igen, siger hun.

Ifølge Trafikstyrelsen kan lufthavnen dog først formelt genåbnes helt igen efter et fysisk tilsynsbesøg fra styrelsen. Besigtigelsen vil ske, så snart lufthavnen meddeler, at beplantningen i indflyvningszonen overholder kravene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce