Annonce
Ringkøbing-Skjern

Trafikken var anderledes i 2020: Corona kunne mærkes på vejene - og ikke på den gode måde

Politiet oplevede flere bilister, der kørte meget for stærkt i 2020. Arkivfoto: Michael Bager

Ringkøbing-Skjern: Da mange danskere med ét slag blev sendt hjem ved den første store coronanedlukning 11. marts sidste år, gav det betydeligt ændrede pendlervaner for mange arbejdstagere.

Pendlertiden blev skiftet ud med hjemmekontor, og det var noget, Midt- og Vestjyllands Politikreds mærkede.

- Det har været et atypisk år, når vi snakker færdsel. Det oplevede vi i hvert fald i marts og april og lidt af maj måned, hvor mange arbejdede hjemmefra, og alt var lukket ned, at der var færre biler på vejene. Vi oplever det igen nu her, hvor der er nedlukning. Det giver et andet kørselsmønster, siger Henrik Glintborg, der er vicepolitiinspektør og leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce

Mere plads = højere fart

- Det havde så den mere negative effekt, at vi kunne se, at hastigheden steg, fordi der blev mere plads til at køre stærkt på. Så der fik vi nogle bemærkelsesværdige hastighedsoverskridelser i foråret. Nu er der sket det samme her i denne nedlukning, men det er vintermånederne, og folk er mere opmærksomme på deres kørsel, når der er tågede dage og frost og snask på vejen, så lad os nu håbe, at det ikke går alt for galt, siger han.

Politiet oplevede desuden de lynhurtige bilister på nogle andre tider af døgnet, end man er vant til.

- I myldretidstrafikken er det normalt mest uopmærksomhedsulykker. Der sker mange ulykker i det tidsrum - det er klart, for der er flere biler ude på vejene. Der er dog ikke plads til at køre for stærkt, men det blev der lige pludseligt, for myldretidstrafikken tyndede jo noget hurtigere ud. Så der var almindelige formiddage, hvor vi kunne tage højhastighedsbilister, fortæller lederen af færdselspolitiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Bombe i minksagen: En af landets største minkavlere indsendte prøver fra smittefrie dyr - Danske Minkavlere tager skarpt afstand fra metoden

Navne

Ny i Landbobanken

Annonce