Annonce
Videbæk

Trafikdrab: Kvinde fik dom for at ramme motorcyklist

Den 38-årige kvinde fik dagbøder og en betinget frakendelse af sit kørekort i tre år. Foto: Michael Bager

Dommerne var ikke enige, da en 44-årig kvinde stod tiltalt for uagtsomt manddrab.

Annonce

SPJALD/ØRNHØJ: En 38-årig mand fra Spjald mistede i september sidste år livet i en trafikulykke ved Ørnhøj, da hans motorcykel blev ramt af en bil.

En 44-årig kvinde fra Ørnhøj, der førte bilen, er blevet dømt for det uagtsomme manddrab på den 38-årige ved retten i Herning.

Annonce

Venstresving

Ulykken skete 1. september omkring kl. 13.30, da kvinden lavede et venstresving fra Skjernvej mod Ørnhøj. Samtidig kom motorcyklisten kørende ad Skjernvej fra den anden retning. Kvinden overså motorcyklisten, der døde som følge af sammenstødet.

I retten erkendte den 44-årige kvinde, at hun lavede venstresvinget, men hun nægtede sig skyldig i det uagtsomme manddrab. De tre dommere var da heller ikke enige om, hvorvidt hun skulle dømmes for det.

Annonce

To mod en

En bilinspektør, der undersøgte ulykkesstedet, vurderede nemlig, at den 38-årige motorcyklist havde kørt med mellem 103 og 123 kilometer i timen. Bilinspektøren undersøgte også, om motorcyklens kørelys havde været tændt, men på grund af skader fra sammenstødet var det ikke muligt at fastslå.


En dommer mente derfor, at kvinden burde frifindes, men de to øvrige dommere mente, at kvinden på trods af motorcyklistens høje fart ikke havde været opmærksom nok.


En dommer mente derfor, at kvinden burde frifindes, men de to øvrige dommere mente, at kvinden på trods af motorcyklistens høje fart ikke havde været opmærksom nok. En anden bilist, der var i samme T-kryds samtidig, fortalte nemlig i retten, at han havde set motorcyklisten på landevejen før sammenstødet.

Annonce

Dagbøder og frakendelse

Den 44-årige kvinde blev derfor fundet skyldig i uagtsomt manddrab. Straffen lyder på 20 dagbøder af 400 kroner, som er standardstraffen, når der ikke er skærpende omstændigheder ved ulykken, som eksempelvis spritkørsel.

Udover dagbøderne har kvinden fået en betinget frakendelse af sit kørekort, der gælder de næste tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Annonce