Ringkøbing

Trafikanter gør livet surt for skolepatruljen

Trafikanterne skal huske at vise skolepatruljerne respekt. Det sætter en ny kampagne nu fokus på. PR-foto

Hver tredje skolepatruljeelev har haft ubehagelige oplevelser med trafikanterne. Ringkøbing-Skjern Kommune er med i ny kampagne, der skal være med til at forbedre forholdene.

Sikkerhed: I over 70 år har skolepatruljerne hjulpet de yngste skoleelever sikkert over vejen. Men nu viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet trafikaner, der dytter eller råber ad eleverne, eller på anden vis er ubehagelige.

Det skal en ny kampagne i uge 5 lave om på. Kampagnen hedder "Den Sureste Uge" og finder sted både på YouTube og omkring skolerne. Kampagnen skal minde alle trafikanter om, hvor stor en indsats skolepatruljerne yder hver dag, og at de fortjener mere end at blive vrisset ad i trafikken.

- Uanset vejret står skolepatruljerne altid klar til at passe på deres kammerater. Desværre er det ikke kun vejret, der kan være surt, men også trafikanter i morgentrafikken. Skolepatruljerne fortjener om nogen anerkendelse for det ansvar, de tager, frem for sure miner. Derfor opfordrer vi alle til at give dem et skulderklap med på vejen, særligt når vejret er surt, siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring og far til fem børn, i en pressemeddelelse.

Skolepatruljerne

Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.

Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.

En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.

Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Stort smil

Konkret vil bilisterne i løbet af ugen opfordres til at give skolepatruljerne et stort smil og vise dem mere respekt, og flere steder vil der være hyggelige tiltag omkring skolepatruljerne.

- Skolepatruljerne fortjener stor ros for den indsats, de gør for at hjælpe deres kammerater trygt og sikkert i skole. Jeg håber, at kampagnen kan medvirke til, at de øvrige trafikanter lader sig inspirere af skolepatruljernes overskud og husker at give dem et vink, en high five eller på anden vis påskønner dem, siger Michael Steen Vejrup, civilingeniør afdelingen Plan og Vejanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune.

0/0
Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

På Vej: Ringkøbing by night

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere

Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk