Annonce
Hvide Sande

Tradition ved årsskiftet: 2000 personer ventes klar til koldt gys i Vesterhavet

Der er tradition for, at mange nysgerrige følger slagets gang på behørig afstand af havet, når vikinger og vovehalse kaster sig ud i Søndervig Vinterbadefestival på årets sidste dag. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Allerede nu er der omkring 1000 tilmeldte til Søndervig Vinterbadefestival, der er den største af sin slags i Danmark.
Annonce

Søndervig: Nogle vil nok betragte det som en formildende omstændighed, at det er gratis, mens andre vælger pænt at sige nej tak til det gode tilbud. Og så er der de 2000 mennesker, der nærmest bare tager det som en selvfølge, at årets sidste dag bør inkludere en iskold dukkert i Vesterhavet.

- Det sælger sig selv.

Sådan siger Lei Iben Raunow Andersen, destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening, der arrangerer Danmarks største festival for vinterbadere i samarbejde med Søndervig Centerforening.

Lige nu er der omkring 1000, der har meldt sig til begivenheden 31. december sidst på formiddagen.

De første skridt på vejen mod det kolde gys blev taget i 2013, og ringene i vandet bredte sig hurtigt. I 2017 blev der sat en begrænsning på 1500 vikinger, som året efter fik selskab af yderligere 500, og derved bliver det:

- Det er nok. Byen skal også kunne rumme de 2000 vinterbadere og de mange tilskuere, der kommer og overværer det. Jeg oplever, at nogle af tilskuerne slet ikke har en relation til nogle af dem, der bader. Folk kommer bare for at se det, tilføjer Lei Iben Raunow Andersen.

Annonce

Sponsorer i farvandet

Udover at være den største på landkortet giver Søndervig Vinterbadefestival også en kold skulder til tilsvarende arrangementer ved altså at være kvit og frit. I eksempelvis Nr. Vorupør koster en badebillet 200 kroner, hvis man vil deltage i løjerne 28. december, hvor der - udover koldt vandt - også bliver budt på blandt andet gløgg, suppe, kryddersnaps, øl og vin.

Ved Jels Vinterbadefestival 1. februar næste år koster en almindelig billet 175 kroner, mens en VIP-adgang koster knap 500 kroner.

I Søndervig er der god opbakning fra lokale sponsorer, der er med til at sikre, at de 2000 vandhunde bliver forkælet med champagne, østers og kransekage.

Hvis du går og overvejer en tur i Vesterhavet som opvarmning til nytårsaften 2019, er det muligt at tage et godt tilløb via Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun, der hver weekend på denne årstid frister med kølige dukkerter i Ringkøbing Fjord tæt ved rådhuset.

Klubben har netop etableret en ny badebro, der letter adgangen til det våde element, og oppe på land venter en mobil sauna.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Planteavlselever er klar

Tarm

18-årig standset uden kørekort

Annonce