Annonce
Ringkøbing IF

Træt på alle måder: Tre kampe på seks dage var alt for hård kost for Ringkøbing IF i danmarksserien

Sådan er det at spille fodbold lige nu. Ringkøbing IF kunne ikke komme i bad efter kampen, så de måtte sidde svedige og spise deres pastasalat og fordøje nederlaget på parkeringspladsen ved Spektrum Odder, inden de kunne køre i privatbiler hjem til Ringkøbing. Siddende til venstre er det trætte Lennard Lauridsen, mens det er Klaus Moesgaard, der sidder i bilen. Forrest er det Daniel Kristensen, stående til venstre asistenttræner Allan Mikkelsen, så Lauge Olesen og endelig målmandstræner Brian Andersen. Foto: John Thomsen
Der var ikke mere tilbage i tanken hos Ringkøbing IF, da de skulle spille den tredje kamp på seks dage. En skidt indsats gav et fortjent nederlag på 1-0 ude mod Odder.

Odder: Træt.

Træt var nøgleordet. Træt på alle måder.

Træt af nederlag på 1-0.

Annonce

Træt af en elendig første halvleg.

Mentalt træt.

Træt af igen ikke at kunne komme i bad efter en kamp.

Fysisk træt. Især fysisk træt.

Tre kampe på seks dage var for hård kost. Først uafgjort mod Kolding, så uafgjort i Hedensted og til sidst nederlag i Odder.

- Når vi nu har tabt, så er jeg bare ekstra træt, lød det fra Lennard Lauridsen, der er holdets alderspræsident med sine 31 år.

Han var også træt af måden, RIF havde spillet på.

Alt for meget indianerfodbold

- For meget indianerfodbold. Lange bolde frem og tilbage. Sådan var det i perioder mod Kolding, sådan var det i Hedensted, hvor vi arbejdede utroligt hårdt for at holde det ene point, og det blev det desværre også i dag - indianerfodbold. Lige fra start kneb det at holde fast i bolden. Så blev det for meget sparkeri, og så snart bolden var mistet, skulle vi igen bruge kræfter på at jagte den i forsøg på at generobre. Det er som om, vi i perioder er bange for at have bolden. Vi tør ikke spille den rundt, så vi lige kan trække vejret. I stedet bliver det til en masse løb, og når det er tre kampe på så kort tid, så kan jeg i hvert fald godt mærke det, forklarede Lennard Lauridsen.

Klaus Moesgaard havde det lidt på samme måde. Han havde energi til at forsøge at lave sine gennembrud på højrekanten, men det lykkedes sjældent.

- Jeg kunne godt mærke, vi havde haft en hård kamp i Hedensted i onsdags. Vi manglede lidt overskud. Derfor blev alt for meget på Odders præmisser i første halvleg med mange lange bolde. Det blev alt for let for Odder, når vi sendte lange bolde lige op i hovedet på dem. Det betød, vi skulle jagte bolden alt for meget, og det sled, fordi vi var trætte i forvejen, fortalte Klaus Moesgaard.

I første halvleg var det ikke meget, RIF fik vist. Odder var klart mest på bolden. Da RIF endelig fik en chance, blev bolden sendt langt over mål. Odder var farlige på dødbolde, og målmand Simon Brogaard havde rigeligt at se til. Brogaard var bedste mand i første halvleg for RIF, og det fortæller ganske meget.

Annonce

Skiftede to mand i pausen

Det fik træner Claus Christiansen til at ændre på tingene. I pausen sendte han Daniel Kristensen og  Andreas Bonde Jespersen på banen for Jeppe Graversen og Johan Søndergaard Larsen.

- Jeg overvejede faktisk at skifte tidligere. Flere af spillerne så tidligt meget brugte ud mod et mandskab, der var klart fysisk stærkere end os, fortalte Claus Christiansen.

I første omgang fik det effekt. RIF satte sig på spillet de første 25-30 minutter af anden halvleg. Odder var sjældne gæster i RIFs felt, og det var som om, en udligning lurede.

Det var da også tæt på et par gange. Et af Klaus Moesgaards lange indkast gav en mulighed ved forstolpen til Mikkel Kjeldstrup, men målmanden fik via stolpen afværget til hjørnespark. Senere fik Lennard Lauridsen, der efter pausen havde sin gamle rolle som spydspids, en god mulighed efter oplæg fra Dennis Juelsgaard, men målmanden reddede. Resten var et sats på dødbolde og lange indkast, som RIF dog sjældent fik noget brugbart ud af.

Danmarksserien pulje 3

Odder GIF-Ringkøbing IF 1–0 (1-0)

Mål: 28. Minut: 1-0. En advarsel til RIFs Lennard Lauridsen kort før tid.

RIFs holdopstilling: Simon Brogaard, Lennard Lauridsen, Anders Vestergaard Larsen, Tobias Jensen, Anders Vesterbæk, Dennis Juelsgaard (80. minut: Kristian Bilberg), Mikkel Kjeldstrup, Jeppe Graversen (46. Minut: Daniel Kristensen), Klaus Moesgaard, Johan Søndergaard (46. minut: Andreas Bonde Jespersen) og Lauge Olesen.


Så presset døde langsomt ud. I slutfasen havde Odder spredte kontramuligheder, da RIF satsede offensivt, og alt i alt var det et fortjent nederlag, RIF fik.

'- Det her var et skridt tilbage for os. Vi tabte til en bedre modstander. Jeg savnede virkelig noget kvalitet i det, vi lavede. Pasninger, løb i feltet, indlæg. Det var ikke noget god kamp af os, sagde Claus Christiansen.

Kampen var faktisk et godt billede på RIFs forår. Der er kampe, hvor man skulle have haft mere ud af det rent pointmæssigt - mod Horsens og Kolding - mens man fik optimalt udbytte af kampen mod Viby og vel også Hedensted.

I dag fik man som fortjent.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce