Annonce
Ringkøbing

Trængsel på guidet tur: 220 kiggede på Naturkraft for næstsidste gang

220 mennesker fylder ikke i så meget i det store landskab omkring naturkraft. Privatfoto.
Rekordopslutning til vandretur omkring Naturkraft; snart er det dog slut med ekskursionerne - sidste tur er programsat til søndag den 9. februar.

RINGKØBING: Vintervejret kunne simpelthen ikke være bedre, da de frivillige naturguider søndag endnu engang havde indbudt til en vandretur i det store område, hvor Naturkraft opføres.

Tilslutningen var da også rekordhøj, fortæller Inge Marie Vestergaard, der står for guideordningen. 220 personer benyttede sig af det stille og milde vintervejr til at se på den spændende natur og på Naturkraft, der jo nu med raske skridt nærmer sig færdiggørelsen.

Men det er også ved at være sidste chance, hvis man skal være med på én af rundvisningerne.

- Den sidste rundvisning holdes søndag 9. februar, fortæller Inge Marie Vestergaard.

Årsagen til, at turene stopper, er netop, at Naturkraft efter planen åbner om godt et halvt år. Snart skal arbejdet på volden gøres færdig, der bliver masser af andre aktiviteter - og desuden skulle der jo også gerne være nogle overraskelser på oplevelsesfronten, når Naturkraft åbner, så ingen får chancen for at snige sig til et kig i utide.

Annonce
Samtlige fire guider, der ledede turen søndag, havde nok at se til. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce