Annonce
Vestjylland

Træls vi måtte sende eleverne hjem, når vi ikke havde smitten alligevel

Forstander Niels Kirk: Virkelig træls, vi måtte sende elever hjem på en baggrund, der viste sig at være forkert. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Fenskær Efterskole sendte alle elever hjem i torsdag - unødvendigt, viste det sig bagefter, da der var fejl i deres næse-test

Nørre Nissum: Torsdag måtte Fenskær Efterskole i Nørre Nissum sende alle elever hjem, fordi to elever var testet positiv med den nye næsetest.

Men da eleverne kom hjem, blev de to testet igen, og det vidste sig at være en falsk positiv test i begge tilfælde, så nu er eleverne på vej tilbage.

- Det er mere end træls. Havde vi vidst bedre i torsdags, hvad vi ved i dag, så havde vi nok reageret anderledes. Men med to smittede fra samme stue, så kunne vi ikke tro andet, end de var smittet med corona, siger forstander Niels Kirk.


Kunne vi bare have isoleret de to og sendt dem til "den rigtige" test, hvorefter vi så kunne isolere dem et døgn, til vi fik resultatet.

Niels Kirk, forstander, Fenskær Efterskole


Han efterlyser nye regler, når nu det viser sig, at der er rigelig mange tilfælde, hvor næsetesten viser et forkert resultat.

- Kunne vi bare have isoleret de to og sendt dem til "den rigtige" test, hvorefter vi så kunne isolere dem et døgn, til vi fik resultatet. Så havde vi haft vished, og vi kunne reagere på den måde, vi skulle. Havde de ekstra tests bevist, der var corona, så kunne vi have sendt eleverne hjem, siger Niels Kirk.

Annonce

Flere efterskoler ramt

Fenskær Efterskole er ikke den eneste efterskole, der har været ramt af disse falske positive tests, og fra efterskoleforeningen side arbejder man nu på at få nye regler, så man kan undgå unødvendige hjemsendelser.

- Det er jo ærgerligt, når vi lige havde fået eleverne ind, at vi så skulle afbryde deres ophold igen, siger Niels Kik.

Dog kan han glæde sig over, at selv om dette år har været præget af corona, så har det ikke taget interessen for at komme på efterskolen.

- Vi har ikke haft en eneste elev, der er faldet fra på grund af coronaen. Og når vi ser på tilmeldingen til næste skoleår, ser det ud til, vi får fyldt op, så det er rigtig godt, siger Niels Kirk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Annonce