Annonce
Skjern

Træd blot af på naturens vegne: Dejbjerg får futuristisk landevejstoilet

De nye toiletbygninger med det futuristiske udtryk er udstyret med robuste Rockpanel-facadeplader både udvendigt og indvendigt. Her ses toiletbygningen ved Boserup Syd. Pressefoto
Annonce

Dejbjerg: Hvis vejen mellem Skjern og Ringkøbing føles så lang, at man har brug for en tissepause, så er der rigtig godt nyt på vej.

Der er nemlig en toiletbygning under opsejling langs rute 28 ved Dejbjerg.

Og ikke nok med, at der nu kommer et sted, hvor trængende trafikanter kan forrette deres nødtørft - bygningen bliver samtidig opført med et ”æstetisk design, et futuristisk udtryk og holdbarhed,” lyder det fra firmaet Flex Modul, der skal bygge toilettet, som er bestilt af Vejdirektoratet.

- Mens de udvendige facadeplader er sorte, er der anvendt lysegrå plader indvendigt på både vægge og i lofter. De skarpe linjer giver toiletbygningerne et futuristisk udtryk, og de store vinduespartier i fronten inviterer dagslyset ind i bygningerne, der har inventar af rustfrit stål, lyder det i en pressemeddelelse.

Annonce

Et udsat miljø

Det nye offentlige toilet skal ud over at være pænt også kunne modstå både vind, vejr og vandaler, siger Palle Ramsdal, projektkonsulent hos virksomheden Rockpanel, som har udviklet de holdbare facadeplader.

- En ubemandet toiletbygning står i et virkelig udsat miljø, og derfor er det vigtigt, at facadebeklædningen og den indvendige beklædning er robust og nem at vedligeholde. Overfladerne er behandlet med et materiale, der gør beklædningen stærk over for ridser og graffiti. Det gør alt sammen, at pladerne kan holde i mange år, lyder det fra Palle Ramsdal.

Toiletbygningen i Dejbjerg er blot en blandt 20 nye, som i de kommende år vil skyde op langs danske motor- og landeveje. Det vides ikke, hvornår bygningen i Dejbjerg står klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce