Annonce
Vestjylland

Torsdags-start på Ulfborg Marked: Ungdomsdisko, banko og sjålne karrusel-lys

Lyset fra siderne af flyene på børnekarrusellen fra Mies Tivoli er forsvundet. Foto: Jan Briks
Ulfborg Marked 2019 er torsdag aften så småt i gang, før det fredag går løs for alvor. Det er 179. gang, der afholdes marked i Ulfborg.

Ulfborg: Torsdag aften er der både glæde og irritationer i luften forud for fredagen, hvor Ulfborg Marked for alvor går i luften.

Irritationerne finder vi hos Mie Svendsen, der har Mies Tivoli, som nu for femte år stiller op på Ulfborg Marked, og som har været i gang med at stille karruseller, radiobiler og øltelte op siden i tirsdags.

For tivoliet kørte fredag en børnekarrussel op til parkeringspladsen ved de nye søer i Ulfborg - hvor de regnede med, den kunne stå i fred, til den skulle bruges fredag. Men sådan skulle det ifølge ejeren af tivoliet ikke gå:

- Jamen, nogen har stjålet alt lyset på den og så de her kabler, der gør, at flyverne på karusselen kan komme op i luften, fortæller hun, da de sidste forberedelser er i gang torsdag aften.

- Så vi er kommet på lidt af en opgave. Vi kan godt få den til at køre rundt, men børnene vil jo gerne op i luften. Jeg synes der er ærgerligt, at folk ikke kan lade ens ting være, siger Mie Svendsen, der, siden hun opdagede det, har prøvet at finde frem til synderen. Det er dog endnu ikke lykkedes.

Annonce
I et af teltene på årets Ulfborg Marked bliver der hygget til ungdomsfest. Foto: Jan Briks

Hygge med vennerne

Inde i markedspladsens telte er stemningen dog en helt anden. Mens der i det store telt bliver spillet banko, er der her - i det lille telt - et halvt hundrede af Ulfborg og omegns unge fra syvende til tiende klasse samlet til alkoholfri fest med konkurrencer, musik og hygge indtil klokken ti, hvor diskoteket igen lukker.

En af dem, der i aften er med til fest, er 13-årige Emilia Gadegaard Hansen, der går i ottende klasse på Ulfborg Skole. Det er andet år, hun er afsted til ungdomsfest:

- Jeg synes, det er fedt, at man kan tage til fester uden, at der er alkohol med. Så sidder man og snakker med sine venner, hygger sig, og hører lidt god musik, og så plejer vi at danse den sidste time. Det er mega hyggeligt, siger hun.

For 13-årige Kasper Muckert, der går i syvende klasse på Ulfborg Skole, er det første år, han er afsted til ungdomsfesten:

- Det er jo bare hygge. Så sidder man og snakker med ens venner, siger han, mens DJ'en spiller i baggrunden.

Han kommer ligesom Emilia Gadegaard Hansen tilbage i morgen, når markedet for alvor starter:

- Det er jo rigtig hyggeligt at gå rundt med sine venner og kigge på kræmmere og prøve forlystelser. Og det er jo et højdepunkt på året. Det ligger lige under fødselsdag og jul, siger Kasper Muckert, før han går tilbage ind til festen.

Det er i år 179. gang, der afholdes Ulfborg Marked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce