Annonce
Videbæk

Torbens havefest er genopstået som rockfestival

Også de unge bakkede op om festen. Foto: Hans Erik Palmelund.
Efter en pause på mere end et årti genopstod Torben Therkildsens legendariske rockhavefest i form af festivalen Rock i Spjald.
Annonce

Spjald: - Jeg hygger mig. Jeg er vildt glad for, at det er kommet i gang igen.

Sådan sagde murermester Torben Therkildsen, der selvfølgelig var til stede på pladsen ved hallen, da festivalen Rock i Spjald lørdag blev afviklet for første gang. Eller måske snarere blev genoplivet.

Murermester Torben Therkildsen lagde for et årti siden have til rockfester med 250 deltagere. Nu er der atter gang i rocken, og det glæder ham. Foto: Hans Erik Palmelund

For faktisk har Spjald for godt 15 år siden haft en slags rockfestival, og den fandt netop sted i Torben Therkildsens store have lidt uden for byen.

Det startede med, at en venneflok holdt et brag af en sommerfest, som i løbet af et par år udviklede sig til en decideret festival med bands og 250 deltagere i Torbens en hektar store have.


Det fyldte hele haven. Vi var fem hold venner, der gik sammen og arrangerede det. Vi måtte så hver især invitere 15 gæster, og på den måde fik vi samlet så mange.

Torben Therkildsen


- Det fyldte hele haven. Vi var fem hold venner, der gik sammen og arrangerede det. Vi måtte så hver især invitere 15 gæster, og på den måde fik vi samlet så mange, fortalte Torben Therkildsen.

Men festen døde ud. Hvorfor står lidt hen i det uvisse, men tanken om at starte igen har hele tiden været der.

- Vi har snakket i flere år om at holde en festival i Spjald, og i år sagde Egon Sørensen så ’det gør vi’. Vi valgte så denne weekend, hvor der alligevel plejer at være Ramsing Cup, som så er aflyst i år, sagde Torben Therkildsen.

De mange frivillige til fodboldstævnet har så kunnet bruge energien på at arrangere festival i stedet. Hvor rockfesten ude i hans have var en rigtig familiefest, hvor børnene løb omkring, er den genoplivede udgave kun for voksne.

- Vi kan ikke have børn til at løbe rundt her på grund af coronaen. Her skal folk være over 18, så vi kan styre dem, sagde Torben Therkildsen, der var rigtig glad for arrangementet.

- Jeg tror virkelig vi har fået etableret noget, som er levedygtig fremover, sagde han.

Annonce

Bliv siddende

Knud Erik Rimmer var første musiker på festivalen. Foto: Hans Erik Palmelund

Da musiker Knud Erik Rimmer lod sine sidste guitartoner klinge ud og konferencier Søren Elbæk bød velkommen, var der gået 257 gæster ind på pladsen og havde sat sig ved lange borde.

Rock i Spjald var nemlig en bliv-siddende-begivenhed, hvor publikum på grund af coronaen skulle blive på deres plads og ikke begive sig ud i dans.

Barpersonalet stod klar til at modtage bestillinger pr. sms. Foto: Hans Erik Palmelund.

Til gengæld var betjeningen fra det talstærke barpersonale udsøgt. Gæsterne skulle blot sende en sms med deres bestilling op til baren, hvorpå drikkevarerne fluks blev leveret.

Kontanter var bandlyst til fordel for kort eller mobilepay, ”så de sorte penge må I bruge en anden dag”, lød det med et glimt i øjet fra Søren Elbæk, der satte folk ind i de særlige spilleregler.

Masser af frivillige leverede arbejdskraft til festen. Foto: Hans Erik Palmelund

- Vi gør det på den måde for at folk ikke skal stimle sammen oppe i baren. Dermed viser vi, hvordan vi vil overholde reglerne, og det er en af grundene til, at politiet har givet os tilladelse til at holde festivalen, fortalte Anders Elbæk, der forventede at få besøg af ordensmagten senere på dagen.

Medarrangør Anders Elbæk blandt glade gæster. Foto: Hans Erik Palmelund

- De kommer for at se, om der er styr på det, og det er der, fastslog han, mens duoen Karsten og Kristian indtog den store scene.

Siden fulgte Morten Rune Trio, Anker & Stjernerne og endelig hovednavnet The Grandfætters, der skulle lukke og slukke festivalen klokken 22.

Festival-budgettet er på omkring 60.000 kroner.

- Vi har endnu ikke besluttet hvad vi vil bruge pengene til, hvis vi får overskud. Måske give dem til foreningerne i Spjald, eller også til næste års festival, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Annonce