Ringkøbing

Torben Nørregaard: Bevar akutbiler eller placér lægebil i Ringkøbing

Torben Nørregaard mener, at Ringkøbing-Skjern burde have en lægebil. Arkivfoto

Venstres Torben Nørregaard og kristendemokraten Marianne Karlsmose mener, at regionen som minimum bør afvente rapport om regionens samlede akutberedskab.

Ringkøbing-Skjern: Det bliver ikke med Torben Nørregaards Venstre-stemme i regionsrådet, at de to sygeplejerskebemandede akutbiler i Tarm og Ringkøbing nedlægges. Den tidligere borgmester i Ringkøbing-Skjern vender sig kraftigt mod forslaget fra regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der vil høste en besparelse på 9,5 millioner kroner på de to vestjyske akutbiler og akutbilen i Skive.

Kühnaus forslag støttes varmt af partifællen, regionsrådsmedlem John G. Christensen, Ringkøbing, der ser det som en styrkelse af beredskabet at erstatte sygeplejerskerne med paramedicinere i ambulancerne.

Selv om der desuden placeres en ambulance i døgnberedskab i Videbæk, vil Videbæk-boen Torben Nørregaard ikke bytte med den nuværende ordning.

- Jeg og Venstre mener, at vi skal vente på rapporten om det samlede akutberedskab i regionen. Ellers er det jo intet bevendt, at vi i fredstid aftaler, at vi skal finde ud af, om vi bruger pengene på akutberedskabet effektivt og bestiller en rapport, der skal se hele systemet igennem. Derfor er det uanstændigt, at man sætter ind med en besparelse nu, siger Torben Nørregaard.

Han peger på, at Ringkøbing-Skjern er godt tilfredse med de to sygeplejerskebemandede akutbiler, som egentlig er en discountløsning i forhold til andre dele af regionen, som har lægebiler. Og at erstatte sygeplejerskerne med paramedicinere, som er Falck-reddere med en særlig uddannelse, ser Nørregaard som et tilbageskridt.

- Faktisk mener jeg, at den eneste acceptable erstatning for de to akutbiler er, at der placeres en lægebil i Ringkøbing. Den nærmeste lægebil er i Herning, og den har 75 kilometer til Hvide Sande. Andre steder i regionen har man lægebiler, der blot skal køre 25 kilometer ud, før de møder nabolægebilen. Men vi har været for flinke i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi politikere er sat i verden for at sikre, at den vestjyske befolkning har samme vilkår som andre i regionen. Derfor er jeg slet ikke med på at ændre ved vores nuværende akutberedskab, før vi har set rapporten, siger Torben Nørregaard.

Mærkelig timing

Også Marianne Karlsmose, Kristendemokraternes regionsmedlem, mener, at politikerne bør afvente rapporten, inden de ændrer akutberedskabet i Ringkøbing-Skjern.Samtidig stiller hun sig som Torben Nørregaard uforstående over for, at Ringkøbing-Skjern, som ikke har en lægebil, skal holde for.

- Det er ikke et katastrofescenarie, men jeg finder timingen mærkelig, at et lille hjørne skal pilles ud og kigges på, når vi har en stor analyse på vej. Og når både Socialdemokratiet og Venstre i regionsrådet har tilkendegivet, at man skal se det i en helhed, troede jeg, at der var gode chancer for, at det ville ende sådan. Når begge partier har udvist den samme holdning, troede jeg, at vi var på sikker grund, siger Marianne Karlsmose.

Hun peger på, at budgetforliget kan vedtages med den klausul, at besparelsen på akutbilerne må afvente den senere analyse.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte