Ringkøbing

Torben Nørregaard: Bevar akutbiler eller placér lægebil i Ringkøbing

Torben Nørregaard mener, at Ringkøbing-Skjern burde have en lægebil. Arkivfoto

Venstres Torben Nørregaard og kristendemokraten Marianne Karlsmose mener, at regionen som minimum bør afvente rapport om regionens samlede akutberedskab.

Ringkøbing-Skjern: Det bliver ikke med Torben Nørregaards Venstre-stemme i regionsrådet, at de to sygeplejerskebemandede akutbiler i Tarm og Ringkøbing nedlægges. Den tidligere borgmester i Ringkøbing-Skjern vender sig kraftigt mod forslaget fra regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der vil høste en besparelse på 9,5 millioner kroner på de to vestjyske akutbiler og akutbilen i Skive.

Kühnaus forslag støttes varmt af partifællen, regionsrådsmedlem John G. Christensen, Ringkøbing, der ser det som en styrkelse af beredskabet at erstatte sygeplejerskerne med paramedicinere i ambulancerne.

Selv om der desuden placeres en ambulance i døgnberedskab i Videbæk, vil Videbæk-boen Torben Nørregaard ikke bytte med den nuværende ordning.

- Jeg og Venstre mener, at vi skal vente på rapporten om det samlede akutberedskab i regionen. Ellers er det jo intet bevendt, at vi i fredstid aftaler, at vi skal finde ud af, om vi bruger pengene på akutberedskabet effektivt og bestiller en rapport, der skal se hele systemet igennem. Derfor er det uanstændigt, at man sætter ind med en besparelse nu, siger Torben Nørregaard.

Han peger på, at Ringkøbing-Skjern er godt tilfredse med de to sygeplejerskebemandede akutbiler, som egentlig er en discountløsning i forhold til andre dele af regionen, som har lægebiler. Og at erstatte sygeplejerskerne med paramedicinere, som er Falck-reddere med en særlig uddannelse, ser Nørregaard som et tilbageskridt.

- Faktisk mener jeg, at den eneste acceptable erstatning for de to akutbiler er, at der placeres en lægebil i Ringkøbing. Den nærmeste lægebil er i Herning, og den har 75 kilometer til Hvide Sande. Andre steder i regionen har man lægebiler, der blot skal køre 25 kilometer ud, før de møder nabolægebilen. Men vi har været for flinke i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi politikere er sat i verden for at sikre, at den vestjyske befolkning har samme vilkår som andre i regionen. Derfor er jeg slet ikke med på at ændre ved vores nuværende akutberedskab, før vi har set rapporten, siger Torben Nørregaard.

Mærkelig timing

Også Marianne Karlsmose, Kristendemokraternes regionsmedlem, mener, at politikerne bør afvente rapporten, inden de ændrer akutberedskabet i Ringkøbing-Skjern.Samtidig stiller hun sig som Torben Nørregaard uforstående over for, at Ringkøbing-Skjern, som ikke har en lægebil, skal holde for.

- Det er ikke et katastrofescenarie, men jeg finder timingen mærkelig, at et lille hjørne skal pilles ud og kigges på, når vi har en stor analyse på vej. Og når både Socialdemokratiet og Venstre i regionsrådet har tilkendegivet, at man skal se det i en helhed, troede jeg, at der var gode chancer for, at det ville ende sådan. Når begge partier har udvist den samme holdning, troede jeg, at vi var på sikker grund, siger Marianne Karlsmose.

Hun peger på, at budgetforliget kan vedtages med den klausul, at besparelsen på akutbilerne må afvente den senere analyse.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce