Annonce
Erhverv

Toppen af kransekagen: Linda igen kåret som Danmarks bedste bager

21-årige Linda Kjeldsen (t.h.), der netop er udlært og ansat som svend hos Hvide Sande Bageri, var for tredje gang kvalificeret som deltager ved DM i Skills. Indrammet i et pragtværk fra en af mesterskabets blomsterdekoratører ses den dygtige bager fra Vestjylland i selskab med en af sine DM-konkurrenter, Karen Skogemann, og de to kvinders lærermester på Uddannelsescenter Holstebro, Lars Jacobsen. Foto: SkillsDenmark/Per Daugaard
Fire vestjyder har fra torsdag til lørdag deltaget ved DM i Skills, der er en konkurrence for unge mennesker på erhvervsuddannelser. 21-årige Linda Kjeldsen og 19-årige Flemming Boel gik hele vejen og tog titlen med hjem som henholdsvis bedste bager og bedste anlægsstruktør.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der var mange munde, der kunne mættes, da Linda Kjeldsen lørdag formiddag præsenterede sit bidrag ved DM i Skills, der er en konkurrence for unge mennesker på erhvervsuddannelser.

På sit potentielle vinderbord i Bella Center i København fristede den 21-årige kvinde med blandt andet en kransekage, 45 stykker wienerbrød, 30 rundstykker, 15 sandwicher, fem fuldkornsbrød og lidt fastfood.

Grundlæggende var Linda Kjeldsen, der er fra Tistrup og netop færdiguddannet hos Hvide Sande Bageri, godt tilfreds med sin præstation:

- Der er nogle fejl hist og her, men dem kommer man aldrig uden om til en konkurrence, lød det lørdag ved frokosttid fra den vestjyske deltager, der i 2019 blev kåret som Danmarks bedste bager ved det tre dage lange Skills-arrangement.

Ved afslutningsceremonien et par timer senere kunne Linda Kjeldsen atter høre sit navn råbt op - som vinder af DM i Skills 2020, hvor hun på scenen fik et stort og langt kram af Danmarks statsminister, Mette Frederiksen.

Lokale Skills-deltagere

Ringkøbing-Skjern Kommune var repræsenteret med disse fire deltagere ved DM i Skills, der fra torsdag til lørdag er blevet afholdt i Bella Center i København:

Casper Bank, 20 år og fra Hemmet - i lære som murer hos Jacobsen & Winding i Tarm.

Flemming Toustrup Boel, 19 år og fra Bølling - i lære som anlægsstruktør hos Lauge Bonde i Skjern.

Thomas Kjærgaard Laugesen, 20 år og fra Videbæk - i lære som tømrer hos HNN Byggefirma i Videbæk.

Linda Katrine Holst Kjeldsen, 21 år og fra Tistrup - netop færdiguddannet hos Hvide Sande Bageri, hvor hun i dag er ansat som bagersvend.

Annonce

'Vi skal nok klare det'

19-årige Flemming Boel fra Bølling fik sig en fremragende debut ved det nationale mesterskab, hvor han - i makkerskab med Jonathan Skipper fra Vinderup - sejrede i konkurrencen for anlægsstruktører.

Flemming Boel er elev hos anlægs- og entreprenørvirksomheden Lauge Bonde i Skjern, og inden det gik løs med fliselægning i København forudså han, at det ville blive udfordrende dage i Bella Center:

- Jeg tror, vi kommer til at føle os pressede, men vi skal nok klare det.

I murerfaget var Ringkøbing-Skjern Kommune repræsenteret ved 20-årige Casper Bank, der er i lære hos Jacobsen & Winding i Tarm. Titlen som konkurrencens bedste med mørtel og mursten gik dog til Mikkel Zacho Pryn fra Haslev.

Blandt tømrerne måtte også 20-årige Thomas Laugesen, der er elev hos HNN Byggefirma i Videbæk, tage til takke med en god oplevelse, da det var Lau Blytt Haubro fra Vordingborg, der blev hyldet som Skills-vinder.

Annonce

Stolt statsminister

I sin tale ved mesterskabet med deltagelse af flere end 300 talenter sagde Mette Frederiksen (S) blandt andet, at 'jeg bliver simpelthen så stolt, når jeg ser på jer':

- I skal have en kæmpe tak for at have valgt en erhvervsfaglig uddannelse. I gør noget, vi som samfund har brug for. For det er faktisk jer, der bygger Danmark. Det er jer, der sørger for, at hjulene hver dag kører rundt i vores land, lød det fra statsministeren.

Hos Hvide Sande Bageri er Linda Kjeldsens mester, Martin Thygesen, også stolt. Og glad for, at en af hans ansatte igen viser flaget ved DM i Skills:

- Det er meget svært at få lærlinge, og jeg håber da, at det her gør det nemmere.

Martin Thygesen glæder sig også over, at Danmarks bedste bager blandt ungdommen ind i mellem viser sine kreative evner, når hun går og øver sig i bageriet, hvor hun nu er fastansat som svend:

- Men der er ikke ret meget af det, vi kan tage med ind i vores produktion, da det er for tidskrævende, siger den vestjyske bagermester.

Efter tre hårde dage kan Linda Kjeldsen nu vaske melet af hænderne og fejre endnu en sejr.

Sammen med sin makker, Jonathan Skipper fra Vinderup, havde Flemming Boel (billedet) fra Bølling helt styr på, hvordan der skulle lægges fliser ved DM i Skills, hvor makkerparret vandt. Den 19-årige vestjyde er i hverdagen elev hos firmaet Lauge Bonde i Skjern. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce