Håndbold

Tophåndbold koster landsbyklub dyrt: Søger kommunal sponsorstøtte

Rækker Mølle Håndbolds herretræner Rasmus Hansen håber, at kommunen vil anerkende den store indsats og give klubben sponsorstøtte på 150.000 kroner. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Det koster kassen både at have et herre og et damehold i håndboldens 2. division. Derfor søger Rækker Mølle Håndbold nu kommunen om en økonomisk håndsrækning på 150.000 kroner.

Rækker Mølle: Hvis der også i fremtiden skal spilles tophåndbold i Rækker Mølle, så skal der en økonomisk håndsrækning til.

Det mener man i Rækker Mølle Håndbold, som netop har søgt Ringkøbing-Skjern Kommune om sponsorstøtte på 150.000 kroner til næste sæson - selv om klubben godt er klar over, at den falder udenfor de kommunale retningslinjer til elitestøtten.

- Vi er den eneste klub, som både satser på damer og herrer. Og vi må erkende, at det er dyrere at have to hold i 2. division end ét i 1. division. Derfor forsøger vi nu at få en andel af de kommunale penge, som er sat af til kommunens tophold, siger Rasmus Hansen, der er træner for herreholdet og medlem af klubbens sponsorudvalg.

Lykkes det ikke, må der skæres. Måske i spillernes fælles bustransport til udekampene eller andet.

Klubben fik et kommunalt sponsorat på 100.000 kroner, da herrerne i sæsonen 2014-2015 spillede i 1. division, men måtte efter en nedrykning klare sig uden Ringkøbing-Skjern Kommunes sponsorkroner. Denne sæson var herrerne snublende tæt på at rykke op, men klarende lige præcis ikke skærene.

- Vi er en klub, som er drevet af frivillige. Der bliver ikke udbetalt store lønninger til nogen, og vi er ret stolte af, at vi som en lille klub sportsligt klarer os så godt. Men vi har svært ved at udvide kredsen af sponsorer og har i forvejen en erhvervsklub med 100 medlemmer, så vi gør, hvad vi kan for at få det hele til at løbe rundt, siger Rasmus Hansen.

Turneringsafgifter, betaling af dommere og ikke mindst transport er tunge poster i klubøkonomien. De to hold i 2. division kører tilsammen lige så mange kilometer som Skjern Håndbolds ligahold og dobbelt så mange som Ringkøbing Fodbold.

Sidste sæson fik Skjern Håndbold en million kroner i kommunalt sponsorat. Ringkøbing Fodbold indkasserede 300.000 og Ringkøbing Håndbold 400.000 kroner. Med Ringkøbing Håndboldholds nedrykning er der ifølge retningslinjerne fra kommunen udsigt til færre støttekroner til håndbolddamerne fra Ringkøbing. Men om det får politikerne til ekstraordinært at hjælpe Rækker Mølle Håndbold vil vise sig, når elitesponsoraterne skal fordeles.

Rasmus Hansen krydser fingre.

- Vi synes, vores klub gør noget helt ekstraordinært, og det håber vi, at politikerne vil se velvilligt på, siger han.

Dagbadet arbejder på at få en kommentar om Rækker Mølles udsigt til kommunal sponsorstøtte fra borgmester Hans Østergaard (V).

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce