Annonce
Ringkøbing

Top 10: Her er årets mest læste historier

I denne artikel kan du læse eller genlæse de 10 artikler, der blev mest læst på dbrs.dk i 2019. Fotos: Jørgen Kirk, Morsten Stricker, Søren Nørgaard, Mads Dalegaard og privatfoto.
Snart går vi ind i et nyt år og et nyt årti, og derfor har vi kigget lidt på statistikkerne for at se, hvilke historier I har klikket mest på i 2019.

Ringkøbing/Skjern: Et sørgeligt farvel til en populær dansebar, længe ventet nyt liv i en iscafé i klitterne og nogle af årets voldsomme politihistorier.

Der er både opløftende historier og tragiske hændelser på listen, når vi kigger på de mest klikkede historier på dbrs.dk i 2019.

Du kan læse om det hele i listen herunder, hvor vi har samlet de artikler, som havde flest læsere i årets løb.

Vær opmærksom på, at listen kan indeholde plus-artikler, som kræver et digitalt abonnement, som kan købes her for 49 kroner. Men så kan man også læse samtlige artikler på dbrs.dk.

Annonce

10. Mursten lokker ingen unge til Søndervig

Mursten lokker ingen unge til Søndervig. Arkivfoto: Søren Nørgaard.

- Jeg synes, der bliver tænkt for meget i mursten, og helt ærligt tror jeg altså, at det vil blive svært at lokke fremtidens unge til Søndervig med en masse mursten, lød det fra Chris Risager, da han tidligere på året for sidste gang slog dørene op til fest og musik på Poppen Dancebar.

Læs hele artiklen her.

9. Lisbeths sidste ord: Jeg tror, jeg besvimer, skat

Lisbeths sidste ord. Privatfoto.

- Jeg tror, jeg besvimer, skat, blev Lisbeth Danielsens sidste ord.

41 år, enlig mor til to i Billum ved Varde, på fjerde år forelsket i Claus Rasmussen. I tirsdags i sommerhuset i Lalandia var det slut.

Uden forudgående varsel, men alligevel med alt forberedt, for sådan var Lisbeth.

Læs hele artiklen her.

8. Vestas i Ringkøbing ansætter 40-50 mand

Vestas i Ringkøbing ansætter 40-50 mand. Arkivfoto: Jørgen Kirk.

Så sent som i oktober 2018 fyrede Vestas 33 mand på nacellefabrikken på havnen i forbindelse med en stor fyringsrunde, der ramte 400 mand, heraf 200 i Danmark.

Men i 2019 var efterspørgslen igen stigende, og derfor fik Vestas brug for flere folk i Ringkøbing.

Læs hele artiklen her.

7. Firma følte sig presset af 3F: Nægter at skrive overenskomst.

Firma følte sig presset af 3F: Nægter at skrive overenskomst. Arkivfoto: Jørgen Kirk.

Anlægsgartner havde overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening - og medarbejderne var yderst tilfredse. Så kom 3F på banen med krav om en overenskomst. Medarbejderne følte, at de blev stillet meget dårligere, så derfor opgav firmaet at tegne overenskomst med 3F.

Læs hele artiklen her.

6. Så er der endelig liv i iscafé i klitterne

Så er der endelig liv i iscafé i klitterne. Arkivfoto: Mads Dalegaard.

- Da jeg i sommeren sidste år havde min første ferie i fem år, var jeg på stranden i Søndervig. Da jeg så, at iscaféen var tom, vidste jeg, at jeg var nødt til at få den. Det var et kald, sagde 44-årige Angelina Kosar, der i 2019 købte biksen i Søndervig.

Læs hele artiklen her.

5. Hvide Sande-restaurant får sur smiley og bøde af fødevarekontrollen

Hvide Sande-restaurant får sur smiley og bøde af fødevarekontrollen. Arkivfoto: Jørgen Kirk.

En sur smiley, en bøde på 5000 kroner og et påbud om at ændre på proceduren, når det gælder håndtering af fersk fisk på køl blev konklusionen på fødevarekontrollens besøg.

Læs hele artiklen her.

4. Drab i Tim: 55-årig mand dræbt med knivstik

Drab i Tim: 55-årig mand dræbt med knivstik. Arkivfoto: Jørgen Kirk.

En 55-årig mand blev den 27. januar dræbt med knivstik på adressen Fresiavej 23 i Tim. Her boede den 55-årige sammen med en 54-årig kvinde, som efterfølgende blev anholdt og kendt skyldig for drabet.

Læs hele artiklen her.

3. Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs. Arkivfoto: Morten Stricker.

Et landbrug ved Vemb blev begæret konkurs og taget under konkursbehandling i løbet af 2019.

Læs hele artiklen her.

2. Påkørsel ved Vesterhede: Lokofører måtte stå på bremsen

Kassevogn ramt af tog: Kørte videre inden politiet nåede frem. Arkivfoto: Anita Rahbek.

Toget var på vej mod Ringkøbing, da lokoføreren omkring 100 meter før overskæringen så en varebil.

- Han klappede bremsen men snittede bagenden af varebilen, fortalte vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Læs hele artiklen her.

1. Trafikdræbt natten til lørdag: 19-årig mand var fra Vorgod

19-årig mand er omkommet i en soloulykke i Videbæk. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Den unge mand blev klokken 02.30 lørdag fundet livløs i sin svært beskadigede bil, der var tørnet mod et vejtræ. Han blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset.

Læs hele artiklen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce