Annonce
Navne

Tonny Hansen stopper som rektor for Ringkjøbing Gymnasium

Tonny Hansen har været rektor på Ringkjøbing Gymnasium i 15 år. Han bliver 62 år til maj og har valgt at stoppe som rektor til august. Men han går ikke helt på pension, siger han. Foto: Vibeke Green
- Man kan ikke være rektor på halv tid, siger Tonny Hansen, der giver den fuld kraft som rektor det næste halve år. Derefter satser han på at kunne udnytte sine tyskkundskaber i et lidt mindre krævende job i turistbranchen.

Ringkøbing: Efter 15 år som rektor på Ringkjøbing Gymnasium har Tonny Hansen meddelt bestyrelsen, at han stopper med udgangen af august. Tonny Hansen bliver 62 år til maj.

Tonny Hansen tiltrådte rektorstillingen i 2005, samme år hvor amtsgymnasier blev statslige, selvejende institutioner på samme betingelser som erhvervsskoler og efterskoler.

To år senere fik gymnasiet også mulighed for at købe bygningerne på Vasevej og stod dermed helt på egne ben. Opgaven for rektor og medarbejderne blev dermed anderledes, for nu skulle man selv stå for økonomien og elevoptaget. Den gamle styring fra amternes tid var definitivt ovre.

"Ringkjøbing Gymnasium kom godt igennem denne omstilling blandt andet takket være en kraftig stigning i elevtallet fra cirka 300 til godt 400 i årene fra 2008 til 2016 og så selvfølgelig en dygtig medarbejderstab godt ledet af Tonny Hansen. I dag er Ringkjøbing Gymnasium herre i eget hus. Der skyldes ikke en krone, og gymnasiet har en solid egenkapital og god likviditet. De sidste tre års nedskæringer er klaret uden underskud, og gymnasiet er klædt godt på, selvom der skulle ske et yderligere fald i elevtallet på grund af de stadigt faldende ungdomsårgange", skriver gymnasiets formand Inger Mørch Hauge i en pressemeddelelse.

Den nye rektor vil komme til at overtage et succesrigt gymnasium, der ligger i top på den såkaldte løfteevne og har en meget lav fraværsprocent.

- Det bliver en stor opgave at erstatte Tonny, der har drevet gymnasiet særdeles flot. Vi skal nu i gang med at finde en ny rektor. Det sker samtidig med, at vi er i gang med en strategiproces, som skal bringe os sikkert ind i fremtiden. Heldigvis stopper Tonny først om mere end et halvt år. Det giver os god tid til at finde en værdig afløser, siger Inger Mørch Hauge.

Annonce

Fuld fart eller ingenting

- Hvis jeg kunne fortsætte i det her job på halvtid, så var jeg blevet, for jeg synes, at jeg har et fantastisk godt job med nogle vidunderlige unge mennesker. Men et job som rektor er enten fuld fart frem eller ingenting, siger Tonny Hansen.

- Som 62-årig er man ikke færdig på arbejdsmarkedet. Og jeg håber på, at jeg kan udnytte mine tyskkundskaber i turistbranchen. Jeg er udadvendt og god til at tale med folk. Og med den udvikling, der er i turistbranchen netop nu med Lalandia og Naturkraft, bliver der jo i høj grad brug for folk, der er perfekte til tysk, siger Tonny Hansen, der dog understreger, at han ikke har talt med nogen om den ide endnu.

- Jeg har jo stadig fuld kraft på jobbet som rektor på Ringkjøbing Gymnasium, og det vil jeg have til 30. august, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce