Annonce
Fodbold

Tomasson glædede sig over det rene bur

Jon Dahl Tomasson appellerede for straffespark, da Christian Eriksen kom fri i anden halvleg og blev presset til en uskarp afslutning. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Vikar-landstræneren undlod sidste udskiftning for at køre 0-0 hjem.

FODBOLD: Vikar-landstræner Jon Dahl Tomasson undlod at satse med en sidste udskiftning, da kampen mod Georgien gik på hæld. Robert Skovs venstreben kunne måske have bragt et lykkeskud.

- Jeg overvejede det, men det er også en svær kamp at komme ind i. Vi ville heller ikke give resultatet væk men blive i kampen. Der mangler tre kampe og vi ville i hvert fald ikke tabe den. Georgierne spekulerede konstant i omstillinger, men vi fik ikke lavet de helt store chancer. Men i forhold til forventede mål var vi i front, sagde Jon Dahl Tomasson efter kamp nummer 30 uden nederlag i ordinær tid, selv om de aktuelle landsholdsspillere valgte at blive væk fra landskampen i Slovakiet, som blev tabt med 3-0.

Jon Dahl Tomasson nægtede at sige, at han var skuffet over resultatet, selv om det kan koste Danmark EM-kvalifikationen i sidste ende.

- Jeg vælger at se anderledes på det. Jeg er et positivt menneske og jeg ser det sådan, at det var godt ikke at tabe kampen. Georgien er et helt andet hold på hjemmebane og vil være en udfordring for alle hold her i Tbilisi og Irland vil også få problemer her, mente Jon Dahl Tomasson.

Ingen invitation

Jon Dahl Tomasson forklarede danskernes langsomme spil især før pausen med, at man ikke ville invitere georgierne til omstillinger mod Schmeichels bur.

- Man skal tage temperaturen på en fodboldkamp. Det gjorde vi. Vi spillede langsomt for at komme i de rigtige positioner, hvis vi skulle tabe bolden, sagde Tomasson, der forklarede hvorfor, han havde valgt Kasper Dolberg i stedet for Christian Gytkjær, som scorede to mål i Gibraltar.

- Når man spiller to kampe så tæt og med en næste vanvittig lang rejse imellem, så kan spillerne mærke, at de har spillet på kunstgræs et par dage efter. Derfor ville jeg have ny energi og friskhed ind, forklarede han.

- Som ventet var den her kamp svær. Vi skabte ikke nok, men holdet buret rent og havde kontrol over kampen. Georgien havde et skud på mål, mens vi havde et par, hvoraf den ene var stor. De har gode spillere, hvis man giver dem plads. De er kløgtige og teknisk gode. Men de havde kun et skud på mål, sagde en alt andet en kritisk træner, der ikke ville grille Christian Eriksen, da der blev spurgt.

- Alle hold er afhængige af deres store spillere, men han er også afhængig af de bolde, han får. Og han leverer stort løbearbejde, så jeg er ikke enig i, at han ikke ramte niveauet med sin indsats, fastslog Tomasson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce