Annonce
Fodbold

Tomasson glædede sig over det rene bur

Jon Dahl Tomasson appellerede for straffespark, da Christian Eriksen kom fri i anden halvleg og blev presset til en uskarp afslutning. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Vikar-landstræneren undlod sidste udskiftning for at køre 0-0 hjem.

FODBOLD: Vikar-landstræner Jon Dahl Tomasson undlod at satse med en sidste udskiftning, da kampen mod Georgien gik på hæld. Robert Skovs venstreben kunne måske have bragt et lykkeskud.

- Jeg overvejede det, men det er også en svær kamp at komme ind i. Vi ville heller ikke give resultatet væk men blive i kampen. Der mangler tre kampe og vi ville i hvert fald ikke tabe den. Georgierne spekulerede konstant i omstillinger, men vi fik ikke lavet de helt store chancer. Men i forhold til forventede mål var vi i front, sagde Jon Dahl Tomasson efter kamp nummer 30 uden nederlag i ordinær tid, selv om de aktuelle landsholdsspillere valgte at blive væk fra landskampen i Slovakiet, som blev tabt med 3-0.

Jon Dahl Tomasson nægtede at sige, at han var skuffet over resultatet, selv om det kan koste Danmark EM-kvalifikationen i sidste ende.

- Jeg vælger at se anderledes på det. Jeg er et positivt menneske og jeg ser det sådan, at det var godt ikke at tabe kampen. Georgien er et helt andet hold på hjemmebane og vil være en udfordring for alle hold her i Tbilisi og Irland vil også få problemer her, mente Jon Dahl Tomasson.

Annonce

Ingen invitation

Jon Dahl Tomasson forklarede danskernes langsomme spil især før pausen med, at man ikke ville invitere georgierne til omstillinger mod Schmeichels bur.

- Man skal tage temperaturen på en fodboldkamp. Det gjorde vi. Vi spillede langsomt for at komme i de rigtige positioner, hvis vi skulle tabe bolden, sagde Tomasson, der forklarede hvorfor, han havde valgt Kasper Dolberg i stedet for Christian Gytkjær, som scorede to mål i Gibraltar.

- Når man spiller to kampe så tæt og med en næste vanvittig lang rejse imellem, så kan spillerne mærke, at de har spillet på kunstgræs et par dage efter. Derfor ville jeg have ny energi og friskhed ind, forklarede han.

- Som ventet var den her kamp svær. Vi skabte ikke nok, men holdet buret rent og havde kontrol over kampen. Georgien havde et skud på mål, mens vi havde et par, hvoraf den ene var stor. De har gode spillere, hvis man giver dem plads. De er kløgtige og teknisk gode. Men de havde kun et skud på mål, sagde en alt andet en kritisk træner, der ikke ville grille Christian Eriksen, da der blev spurgt.

- Alle hold er afhængige af deres store spillere, men han er også afhængig af de bolde, han får. Og han leverer stort løbearbejde, så jeg er ikke enig i, at han ikke ramte niveauet med sin indsats, fastslog Tomasson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce