Annonce
Danmark

Togkatastrofen på Storebælt: 20-årig filmede døde passagerer

I alt otte mennesker blev dræbt, da en lastbiltrailer fra et godstog 2. januar ramte et passagertog på Storebæltsbroen. En 20-årig mand er blevet tiltalt for at have delt billeder af dræbte og legmesdele fra afdøde. Foto: Havarikommissionen.
Ung mand tiltalt for at have taget billeder og video, der blandt andet viste legemsdele fra fem afdøde personer, og delt dem med andre, efter togulykken den 2. januar på lavbroen på Storebælt.

Opdatering: Artiklen er opdateret med kommentarer fra den 20-åriges forsvarer tirsdag aften.

En 20-årig mand, som den 2. januar 2019 var med på det forulykkede tog på Storebæltsbroen, optog billeder og video, der blandt andet viste legemsdele fra personer dræbt ved ulykken, og delte materialet med andre.

Det fremgår af et anklageskrift fra Fyns Politi, avisen har fået aktindsigt i, hvor den 20-årige mand fra Høje Taastrup, tidligere Odense, er tiltalt for overtrædelse af paragraf 264 d i straffeloven. Den handler om at have videregivet billeder af private forhold, og i dette tilfælde afdøde personer om bord på det forulykkede tog.

Ulykken fandt sted tidligt om morgenen på årets første arbejdsdag den 2. januar, hvor lyntoget på vej fra Odense til København på lavbroen over Storebælt blev ramt af en ikke tilstrækkelig fastspændt trailer på et godstog.

Af anklageskriftet fremgår det, at den unge mand, som selv var med i toget, umiddelbart efter ulykken optog billeder og video, der blandt andet viste legemsdele eller andet biologisk materiale fra fem afdøde personer.

Billederne og videoen videresendte han til flere forskellige medier, og i anklageskriftet nævnes DR P4, TV2 Øst og Politiken, samt til to navngivne personer, angiveligt bekendte til den 20-årige mand.

Sagen er sat til at køre den 1. maj ved Retten i Svendborg, hvor anklagemyndigheden ved forventeligt lukkede døre vil dokumentere både billeder og video. Når det ventes at ske for lukkede døre er det af hensyn til de afdødes pårørende, men det er dog først på selve retsdagen, at retten tager stilling til anmodningen.

De pågældende medier, som modtog billederne og videoen af de afdøde passagerer, har siden selv fjernet det fra deres hjemmesider og er ikke tiltalt i sagen.

Umiddelbart efter ulykken gav den 20-årige mand interview til Politiken, hvor han forklarede, hvordan han havde været med til at hjælpe og redde tilskadekomne, som sad i vognen foran ham, da ulykken skete. Efter anklagemyndighedens påstand nøjedes han ikke med at hjælpe de tilskadekomne, men også tage billeder og video af de afdøde.

Ifølge den 20-åriges forsvarer, advokat Berit Ernst, nægter hendes klient sig skyldig.

- Sagen er mere nuanceret end anklageskriftet lægger op til. Alvoren i det lyder mere omgangsrigt end det er, og min klient glæder sig til at afgive forklaring i retten, siger Berit Ernst til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce