Sport

Tobias Rasmussen rykker tilbage til Nordsjælland fra Skjern Håndbold

Tobias Rasmussen har spillet fire år i Skjern Håndbold, men nu går turen tilbage til Nordsjælland for den unge fløjspiller. Pressefoto

Håndbold: Efter fire sæsoner i Skjern Håndbold flytter den 20-årige fløjspiller Tobias Rasmussen tilbage til Nordsjælland til næste sæson, hvor han får Simon Dahl som cheftræner i Nordsjælland Håndbold. Simon Dahl kalder Tobias Rasmussen for en spændende fløjtype, der har noget fysik og størrelse med sig.

Tobias Rasmussen er en af de fem unge spillere, Nordsjælland har tegnet kontrakt med til næste sæson, og han glæder sig til at vende hjem.

- Jeg glæder mig til at komme hjem. Jeg synes, det er et rigtigt spændende projekt i NH, og jeg glæder mig til at blive en del af en ung trup og til igen at få Simon Dahl som træner. siger Tobias Rasmussen.

Fodbold: Da Ringkøbing IF hentede Jesper Dalsgaard ind som forstærkning i et skadesplaget og karantæneramt forsvar på førsteholdet i 2. division, førte det til et pludseligt klubskifte.

Det var den unge forsvarsspiller Emil Albrechtsen fra Ringkøbing, der stoppede.

- Jeg kunne ikke længere se min egen rolle i projektet. Jeg havde trænet med hele vinteren, og jeg havde været på banen i flere af træningskampene. Jeg havde håbet på at få en rolle, hvor jeg langsomt skulle spilles ind på holdet med små indhop, hvilket ville passe fint sammen med klubbens satsning på unge lokale spillere, og så skulle jeg ellers spille på andetholdet i jyllandsserien 2. Men da de i stedet hentede Jesper Dalsgaard ind, så kunne jeg ikke se nogen plan for mig selv mere, fortæller Emil Albrechtsen.

Det hele fik ham til at overveje et midlertidigt stop med fodbolden. Men heldigvis havde Emil Albrechtsen ikke nået at spille kampe her i foråret, så det var muligt at skifte klub med kort varsel.

- Jeg fik en snak med Vildbjerg SF, og så kørte jeg til træning hos dem. Det er rare mennesker, der er i Vildbjerg, så der spiller jeg foråret ud. Det passer meget godt sammen med, at jeg læser i Holstebro, fortæller Emil Albrechtsen.

Og det går godt i Vildbjerg SF. Allerede i sæsonens anden kamp fik Emil Albrechtsen debut i jyllandsserien 1, og i weekenden startede han på banen, da Vildbjerg SF tabte 3-1 ude mod Herning Fremad.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Annonce