Annonce
Ringkøbing

To unge og en halvgammel på festival: Citybois og Madsen spiller hver deres melodi

Citybois har begået lidt af et kunsstykke - ved at skabe sig en karriere som udløber af at have deltaget i X Factor. Arkivfoto: Flemming Ege
Rock i Ringkøbing offentliggjorde tirsdag middag yderligere fire navne til næste års festival 4. juli: Citybois, Johnny Madsen, Volf Band og David Egebjerg.

Ringkøbing: Umiddelbart kan det være svært at finde en fællesnævner mellem ungersvendene i Citybois og rutinerede Johnny Madsen.

Det skulle da lige være, at de alle nyder at stå på en scene. Om der er et fælles ønske om at hilse på hinanden, er uvist, men sikkert er det, at såvel Citybois som Johnny Madsen er på plakaten ved næste års udgave af Rock i Ringkøbing.

Mathias Have, der er hovedansvarlig for at hyre kunstnere til éndags-festivalen i starten af juli, begrunder valget af Citybois som værende strategisk:

- Det er ubestridt til de unge.

Citybois deltog i 2015 i X Factor, hvor Thomas Blachman tog Anthon Edwards Knudtzon og Thor Blanchez Farlov under sine vinger.

De to unge fyres præstationer i rampelyset og den bedste sendetid på DR1 rakte blot til en fjerdeplads, men som nogle af de få fra X Factor har Citybois formået at skabe sig en efterfølgende karriere.

Annonce
Johnny Madsen er omgivet af et rutineret band - her Knud Møller (t.v.) på guitar og Niels Nello Mogensen på bas. Arkivfoto: Christer Holte

Madsen er stamgæst

Johnny Madsen puster lige nu ud efter en tætpakket og udsolgt efterårsturné, der blandt andet bragte den 68-årige kunstner til Vesterhavs-Hallen i Ringkøbing, hvor han er et kendt ansigt.

Således var Johnny Madsen også at se på 2019-udgaven af Rock i Ringkøbing, hvor koncerten var tæt på at blive aflyst som følge af kraftig vind direkte ind på scenen.

Ud over Citybois og Johnny Madsen har Rock i Ringkøbing tirsdag også præsenteret Volf Band og dj'en David Egebjerg. Den næsten komplette liste over kunstnere til folkefesten lørdag 4. juli næste år byder også på blandt andre Carpark North, Malurt, Outlandish og DJ Aligator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce