Annonce
Ringkøbing

To unge og en halvgammel på festival: Citybois og Madsen spiller hver deres melodi

Citybois har begået lidt af et kunsstykke - ved at skabe sig en karriere som udløber af at have deltaget i X Factor. Arkivfoto: Flemming Ege
Rock i Ringkøbing offentliggjorde tirsdag middag yderligere fire navne til næste års festival 4. juli: Citybois, Johnny Madsen, Volf Band og David Egebjerg.

Ringkøbing: Umiddelbart kan det være svært at finde en fællesnævner mellem ungersvendene i Citybois og rutinerede Johnny Madsen.

Det skulle da lige være, at de alle nyder at stå på en scene. Om der er et fælles ønske om at hilse på hinanden, er uvist, men sikkert er det, at såvel Citybois som Johnny Madsen er på plakaten ved næste års udgave af Rock i Ringkøbing.

Mathias Have, der er hovedansvarlig for at hyre kunstnere til éndags-festivalen i starten af juli, begrunder valget af Citybois som værende strategisk:

- Det er ubestridt til de unge.

Citybois deltog i 2015 i X Factor, hvor Thomas Blachman tog Anthon Edwards Knudtzon og Thor Blanchez Farlov under sine vinger.

De to unge fyres præstationer i rampelyset og den bedste sendetid på DR1 rakte blot til en fjerdeplads, men som nogle af de få fra X Factor har Citybois formået at skabe sig en efterfølgende karriere.

Annonce
Johnny Madsen er omgivet af et rutineret band - her Knud Møller (t.v.) på guitar og Niels Nello Mogensen på bas. Arkivfoto: Christer Holte

Madsen er stamgæst

Johnny Madsen puster lige nu ud efter en tætpakket og udsolgt efterårsturné, der blandt andet bragte den 68-årige kunstner til Vesterhavs-Hallen i Ringkøbing, hvor han er et kendt ansigt.

Således var Johnny Madsen også at se på 2019-udgaven af Rock i Ringkøbing, hvor koncerten var tæt på at blive aflyst som følge af kraftig vind direkte ind på scenen.

Ud over Citybois og Johnny Madsen har Rock i Ringkøbing tirsdag også præsenteret Volf Band og dj'en David Egebjerg. Den næsten komplette liste over kunstnere til folkefesten lørdag 4. juli næste år byder også på blandt andre Carpark North, Malurt, Outlandish og DJ Aligator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve stjal smykker ved villaindbrud i Skjern

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce