112

To unge blev dømt for våbentyverier

Ved et indbrud i Sædding stjal de to unge blandt andet et haglgevær og to rifler med ammunition. Foto: Scanpix/Iris
Kvinden og manden skal dog ikke i fængsel, men fik en behandlingsdom på ubestemt tid.

SKJERN: Tre unge mennesker sad for nylig ved retten i Herning, hvor de samlet var anklaget for 11 forhold, især indbrud og våbenbesiddelse. Tre af indbruddene fandt sted ved Finderup og Sædding nær Skjern, hvor der blandt andet blev stjålet våben, mens resten primært skete i Brande-området.

En 23-årige kvinde fra Brande og en 28-årig mand fra Herning-området stod for størstedelen af anklagerne, mens en 33-årig mand fra Herning-området kun var tiltalt for enkelte forhold.

De nægtede sig skyldige, men beviserne mod den 23-årige kvinde og den 28-årige mand var dog overvældende, mens den 33-årige mand slap med at blive dømt for et mindre tilfælde af hæleri.

Indbruddene ved Sædding skete 17. og 18. maj sidste år. Det første var på Lyngvejen, hvor der blandt andet blev stjålet en computer, boligtilbehør, smykker, værktøj og sølvtøj. Det andet indbrud var på Sæddingvej, hvor tyvene tog kongeligt porcelæn, smykker, højtalere, en Ipad, et fjernsyn, tasker og ikke mindst et Beretta haglgevær og to rifler inklusive patroner til samtlige tre våben

Fandt fotos af tyvekoster

Derfor blev den 23-årige kvinde og den 28-årige mand også tiltalt for overtrædelse af straffelovens §192a, der handler om, at det er en særligt skærpende omstændighed, at man fragter våben og ammunition sammen på et offentligt tilgængeligt sted. Det kan give op til seks års fængsel.

Indbruddet i Finderup skete i september 2018, hvor tyvene ligeledes stjal smykker, elektronik og designting til boligen.

Den 23-årige kvinde blev anholdt i oktober 2018, hvorefter politiet fandt frem til de to mænd.

I retten kom det frem, at politiet fandt genstande fra samtlige 11 indbrud ved en ransagning af kvindens hjem. Dertil havde kvinden og den 28-årige skrevet en del sms’er, som blandt andet handlede om, at kvinden skulle købe et brækjern.

I øvrigt havde kvinden forsøgt at sælge tyvekosterne på nettet, så der lå fotos af dem på hendes telefon. En undersøgelse af DNA fra et af gerningsstederne gav et fund, som gav et match på den 28-årige.

Ren og plettet straffeattester

Derimod kneb det for anklageren at bevise, at den 33-årige havde noget med tyverierne at gøre. Dog fandt man enkelte stjålne genstande i hans hjem fra et enkelte indbrud, hvilket gav dommen for hæleri. Der er endnu ikke afsagt en kendelse om straf for den 33-årige.

De to andre derimod blev fundet skyldige i samtlige 11 forhold, der også inkluderede et våbentyveri ved et indbrud i Brande.

Kvinden har aldrig før været i konflikt med loven, mens den 28-årige har en plettet straffeattest, der blandt andet tæller røveri, vold, tyveri, narkokriminalitet og hæleri.

De to ”partners in crime” skal dog ikke I fængsel, da begge har psykiske diagnoser, som fik Kriminalforsorgen til at anbefale behandlingsdomme. Retten valgte derfor at idømme dem begge behandlingsdomme på ubestemt tid.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Grim ulykke i havnen var en ener: Meget få sejlere blander alkohol og sejlads

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce