Annonce
Tarm

To tyske turister har mistet livet på efterårsferie

Den 69-årige surfer blev fløjet til Skejby, hvor lægerne måtte erklære ham for død. Arkivfoto: Michael Bager
En surfer og en cyklist er begge afgået ved døden ved tragiske hændelser.
Annonce

HVIDE SANDE/SKAVEN: Det har været en tragisk efterårsferie for to tyske familier, der holdt ferie i Danmark. Onsdag mistede en 69-årig mand livet på Ringkøbing Fjord under en surf-tur, og tirsdag blev en 51-årig tysk mand erklæret død, efter at han søndag morgen styrtede på cykel og fik alvorlige hovedskader.

Cykel-ulykken skete i Hvide Sande, hvor den 51-årige mand cyklede uden cykelhjelm ad Søndergade og væltede. Uheldigt ramte hans hoved en cementtrappe, så han fik alvorlige skader. Han blev fløjet til Skejby, hvor man tirsdag måtte erklære manden for død.


Det var tyske turister, hvoraf den ene var læge. De forsøgte at genoplive manden i båden på vej ind mod stranden.

Bjarne Højgaard, lokalpolitiet i Ringkøbing


Den 69-årige tyske mand, der var en erfaren surfer, stævnede ud efter middag onsdag. Flere så, at manden sejlede ud og lidt senere, ved 13.30-tiden, så de mandens sejl gå ned, ligesom manden faldt af surfbrættet. Det førte til, at der blev slået alarm, og en båd blev sendt ud til manden for at hjælpe ham.

Annonce

Turister hjalp til

- Det var tyske turister, hvoraf den ene var læge. De forsøgte at genoplive manden i båden på vej ind mod stranden, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Det lykkedes at få manden sejlet ind til land, hvor han blev fløjet med helikopter til Skejby. Her blev han erklæret død. Det er uvist, om manden druknede eller fik et ildebefindende, mens han var på vandet.

Mandens hustru kom til stedet, mens redningsaktionen var i gang. De andre tyske turister, hvoraf der også var en præst iblandt, tog hånd om kvinden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Det mener borgerne om mundbind-reglen: - Folk var begyndt at sløse

Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Annonce