Annonce
Tarm

To skoler er ramt af corona igen: Sender 103 elever og seks medarbejdere hjem i isolation hen over pinsen

Tarm Skole sendte i går store dele af sin overbygning hjem efter at en lærer er konstateret smittet med corona. Arkivfoto
Skolerne i Tarm og Bork oplever endnu en gang, at en enkelt coronasmittet betyder massive hjemsendelser. Det betyder farvel til fritidsjob, fodboldkampe og pinsefrokoster.

Tarm/Bork: Så er den gal igen.

Onsdag blev skoledagen i Tarm og Bork endnu en gang påvirket af coronavirus, som betyder, at en større flok måtte sendes hjem i selvisolation.

Ifølge Ringkøbing-Skjern Kommune er en lærer konstateret smittet på Tarm Skole. Det betyder, at i alt 76 overbygningselever må tilbage på værelserne, hvor den står på hjemmeundervisning og pinseferie i karantæne.

Annonce


selvfølgelig var eleverne ikke begejstrede for at blive sendt hjem endnu en gang.

Christian Nørregaard, skoleleder Tarm Skole


- Hjemsendelsen kommer ikke til at påvirke eksamen. Vi har flyttet en enkelt dato for en  afleveringsopgave. Men selvfølgelig var eleverne ikke begejstrede for at blive sendt hjem endnu en gang, fortæller skoleleder Christian Nørregaard fra Tarm Skole.

- Selv om vi har prøvet det før, så giver det altid anledning til rigtig mange spørgsmål, siger skolelederen.

Pinse i isolation

Også Bork Skole har sendt børn og voksne hjem. Det drejer sig om 27 elever og fem ansatte. Årsagen er, at en elev er testet positiv for corona.

Fælles for hjemsendelserne er, at  børn og voksne først må vende tilbage til skolen efter to negative coronatest taget på 4. og 6. dagen efter de har været i kontakt med de smittede. Er ingen smittede kan de vende tilbage efter pinse.

Til gengæld må de isolerede kaste en hvid pind efter fritidsjob, fodboldkampe og pinsefrokoster med familien.

Det er ikke første gang, at de to skoler er ramt af corona. Først i november måtte begge sende elever hjem efter at have været i kontakt med en smittet livredder i forbindelse med svømmeundervisning.

Ugen efter sendte Tarm Skole to 7. klasser hjem, fordi de havde været i kontakt med en smittet. Midt i november var Bork Skole på den igen, da corona var årsag til, at 19 elever og tre medarbejdere måtte gå i karantæne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce