Annonce
Ringkøbing

To søstre åbner bolchebutik

På lørdag åbner Ringkøbing Bolcher på Havnepladsen i Ringkøbing. Bag butikken står de to søstre, Stefanie og Julie Langhoff på 22 og 20 år. Her Stefanie Langhoff med en bøtte hjemmelavede Tutti-Frutti Bolcher. Foto: Jørgen Kirk

Stefanie og Julie Langhoff åbner lørdag en butik på havnen i Ringkøbing.

Ringkøbing: De er ikke mere end 22 og 20 år, men det afholder ikke Stefanie og Julie Langhoff fra at åbne en helt ny butik.

Fra på lørdag klokken 10.00 holder de åbent i Ringkøbing Bolcher, der ligger på Havnepladsen, hvor Nykredit tidligere holdt til.

I disse dage har de og håndværkere travlt med at gøre klar til åbningen.

Butikken vil sælge hjemmelavede bolcher, som bliver lavet i butikken, så kunderne kan se arbejdet i et bolchekogeri.

- Vi ville gerne være selvstændige, og så snakkede vi om, hvad der manglede i Ringkøbing. Vi har selv besøgt bolchekogerier, når vi har været på ferie og blev enige om, at sådan et skulle der også være i Ringkøbing, fortæller Stefanie Langhoff.

Hun blev færdig med gymnasiet for to år siden og har siden haft forskellige job og sparet op. Det vil mest være hende, der kommer til at stå bag disken, for Julie Langhoff er stadig i lære hos 10-4 i Ringkøbing.

Placeringen på Havnepladsen er bevidst valgt, fordi alle turister i Ringkøbing kommer forbi havnen.

- Det er bestemt en A-placering i forhold til turister. Vi har så lavet lidt om i lokalerne, så de passede til vores formål. Vi vil lave shows for kunderne og fra tid til anden vil det være muligt for børn at lave deres egne slikkepinde, forklarer Stefanie Langhoff.

Ud over hjemmelavede bolcher vil butikken også sælge is fra Staby Ismejeri.

Lokalerne er så store, at der på et tidspunkt kommer en chokolademaskine, så kunderne kan lave deres egne chokolader.

Med i lejemålet er også lokalerne ovenpå, som på længere sigt også kan tages i brug. Direkte adspurgt siger Stefanie Langhoff med et glimt i øjet:

- Vi får se.

De to søstre har sparet op og har været forbi banken med en forretningsplan.

- Vi har en meget forstående bank, der syntes, at vores ide lød spændende, og så har vi også en forstående udlejer, siger Stefanie Langhoff, der ikke er bekymret over de mange timer, hun bliver nødt til at lægge i butikken.

- Jeg har altid drømt om at være min egen chef, siger Stefanie Langhoff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

DN skriver til ministre: Hjælp Ringkøbing-Skjern Kommune i sommerhussagen

Annonce