Fodbold

To røde kort hjalp Spjald IF til sejr

Kenneth Dams venstreben sikrede Spjald IF en vigtig sejr i serie 1. Arkivfoto: Søren Palmelund
Med hjemmeholdets eneste afslutning inden for målrammen i hele anden halvleg sikrede Kenneth Dam tre point til Spjald IF, der lidt heldigt vandt 2-1 over Sædding/Guldager.

Spjald: To store dumheder af Sædding/Guldager hjalp Spjald IF til tre vigtige point torsdag aften.

Men det var lige før, Spjald ikke fik udnyttet, at de efter 11 minutter kom en mand i overtal, og de lige før pausen kom to mand i overtal efter tåbelige røde kort.

Først havde Sædding/Guldagers målmand tid og plads til at heade bolden væk uden for feltet, men med en refleks brugte han i stedet armen til at stoppe bolden. Rødt kort og frispark til Spjald, som Jonas Sønderby i øvrigt sendte på overliggeren.

Næste røde kort var lige før pausen. En forsvarer mistede skidt bolden til Emil Riisberg, der så blev stoppet med en nødbremse.

Inden røde kort nummer to havde Sædding/Guldager faktisk været bedst - og farligst. Spjald havde ikke en eneste afslutning inden for rammen efter frisparket, mens det flere gange var ved at brænde på foran Spjalds mål. To-tre gange fik forsvaret afværget i sidste øjeblik, og andre gange var det den unge målmand William Slot, der fik reddet. William Slot fik en ganske udmærket debut for Spjald.

Kort før pausen fik Spjald så en vigtig scoring. Søren Vestergaard sendte Habib Hussein i dybden i højre side. Habib Hussein sendte bolden ind foran mål til Daniel Rosu, der fik et hovedstød halvklaret, hvor efter Emil Riisberg let kunne score på riposten fra et par meters afstand.

Efter pausen fik Spjald medvind, og de var et par mand i overtal. Ja på et tidspunkt endda tre mand i overtal. Men nej hvor blev det forvaltet skidt. Spjald spillede for langsomt, der var mange fejl, og helt forfærdeligt blev det så, da Sædding/Guldager fik fældet en mand til straffespark i kanten af feltet. 1-1.

Spjald lignede ikke et hold, der havde alle fordele. Hjemmeholdet skabte intet. Der var ingen farlige afslutninger, og Sædding/Guldager var ikke en gang presset i bund. Gæsterne gik faktisk lige så meget efter sejren, som Spjald gjorde.

Til sidst gik det alligevel Spjalds vej. Habib Hussein kom af sted i højre side, og hans bold skråt bagud til kanten af feltet havnede ved Kenneth Dam, der scorede til 2-1 med et velplaceret skud.

- Det var godt, vi fik tre point. Spillet var nemlig ikke ret godt. Vi fik slet ikke spillet hurtigt rundt, som vi aftalte i pausen. Det her skal vi være glade for, sagde Spjalds træner Peter Rewers efter kampen.

Serie 1 pulje 9

Spjald IF-Sædding/Guldager 2-1

Mål: 45. minut: 1-0 ved Emil Riisberg. 72. minut: 1-1 på straffespark. 91. minut: 2-1 ved Kenneth Dam. En advarsel til Spjalds Jeppe Møller efter 55 minutter. Direkte røde kort til Sædding/Guldager efter 11 0g 43 minutter og en advarsel efter 62 minutter. Spjald skiftede Benjamin Steffensen ind for Søren Vestergaard efter 75 minutter.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce