Annonce
Ringkøbing IF

To røde kort, en brækket næse og nederlag på 3-0

Ringkøbing IFs nedtur startede for alvor, da Simon Vesterbæk fik direkte rødt kort for en nødbremse. Senere fik hjemmeholdet endnu et direkte rødt kort, og en spiller måtte udgå med en brækket næse. Og så endte det hele også med en sejr til Brabrand på 3-0. Foto: Mads Dalegaard
Det blev en helt igennem forfærdelig kamp for Ringkøbing IF søndag i 2. division hjemme mod Brabrand. I møgvejr blev det til nederlag på 3-0 sammen med to direkte røde kort og en mand ude med en brækket næse.

Ringkøbing: Ikke nok med det var forfærdeligt vejr at se og spille fodbold i, nej det gik meget værre for Ringkøbing IF, da de spillede forårets første hjemmekamp i 2. division.

Nederlag på 3-0, to direkte røde kort, en advarsel der nok udløser karantæne, og så en brækket næse.

Det kunne ikke blive meget værre.

Og så lignede det i lang tid en kamp, RIF godt kunne have fået point i. For Brabrand var ikke specielt gode, og de var ikke så gode. Slet ikke som frygtet.

Godt nok fik de en tilfældig friløber i den skrå medvind i første minut, hvor RIF fik afværget til hjørnespark. Og godt nok sad Brabrand på grund af den samme stærke vind på det meste af spillet. Men åbne chancer fik de ikke rigtig spillet sig igennem til, så RIF kom langsomt lidt bedre med i kampen, selv om hjemmeholdet havde svært ved at holde fast i bolden.

Det blev faktisk til et par gode chancer også. Først gav glimrende opspil en chance fra lidt spids vinkel til Mikkel Jakobsen, der fik afsluttet i sidenettet. Senere endte godt opspil med en fin stikning fra Dennis Juelsgaard frem til Kenneth Lund. Lund forsøgte at afdrible målmanden, men målmanden læste angriberens træk rigtigt, så der blev reddet til hjørnespark.

Minuttet efter kom Brabrand af sted på langt udspark, hvor RIF ikke søgte bolden konsekvent nok. Det gav en halv friløber og skud fra spids vinkel, men Mads Petersen fik reddet til hjørnespark. Lidt senere havde målmanden en ny redning på langskud.

Efter en halv time begyndte man at tro på, at RIF ville klare 0-0 til pause, og så ville tingene se godt ud i anden halvleg med vinden i ryggen.

Men nej. Et hjørnespark fra Brabrand blev snittet lidt inde foran mål. Ingen vidste helt, hvem der havde rørt bolden sidst. Mikkel Koustrup blev noteret for et selvmål, men han rørte slet ikke bolden.

Det var træls, men det føltes ikke afgørende. I de næste minutter havde Dennis Juelsgaard et frisparksforsøg forbi mål, og Mikkel Kjeldstrup fik på en løs bold i feltet afsluttet tæt forbi mål. RIF var stadig fint med efter 40 minutter.

Fem minutter senere var RIF færdige.

Nedturen startede med direkte rødt kort til Simon Vesterbæk. RIFs forsvar blev fanget lidt højt oppe på banen, og en angriber kom først på bolden med det resultat, han blev hægtet af Simon Vesterbæk. Rødt kort var helt efter bogen.

Det blev værre endnu.

Lige før pausen var der en nærkamp helt ude ved sidelinjen. RIFs Casper Petersen tacklede for vildt og for højt med det resultat, han sparkede en modstander direkte i ansigtet. Brabrand-spilleren dykkede ganske vist lidt ned med hovedet i situationen, men det røde kort var oplagt. I den efterfølgende tumult fik Mikkel Jakobsen en advarsel, og det samme gjorde en Brabrand-spiller.

Så vidste man godt, at den kamp var afgjort. Ni mand i 45 minutter er bare umuligt.

Men RIF skal godt nok have ros for, at de forsøgte. Selv med ni mand. Det var utroligt, hvor hårdt spillerne arbejdede.

Fem minutter efter pausen fik Nikolaj Pape reddet på målstregen, og samme Nikolaj Pape kom desværre i fokus kort efter. I en duel foran Brabrands mål på en dødbold fik Nikolaj Pape en ordentlig en på snuden. Han blev behandlet på banen, inden han med kraftigt næseblod måtte forlade banen med det, man regnede med er en brækket næse. Nikolaj Pape blev i hvert fald kørt på sygehuset i Herning, og det blev han sammen med den Brabrand-spiller, der blev sparket i ansigtet, for han skulle have syet en flænge.

Inden RIF fik sat en ny mand ind, så man holdet spille i en mærkelig formation. Hjemmeholdet var startet i 3:5:2, men nu var det nærmere 4:3 med fire mand i forsvaret og tre mand liggende længere fremme. Det blev så til 3:3:2, da Eduard Puga kom på banen.

Ti minutter efter den udskiftning var det tæt på 1-1. Eduard Puga havde et ganske glimrende skud, som målmanden halvklarede, men desværre fik Mikkel Jakobsen ikke fat i riposten.

Og så var det nærmest alt for typisk, at Brabrand direkte efter det løb kontra og øgede til 2-0.

Kort efter blev det 3-0. Men et eller andet sted var det lidt ligegyldigt på en helt igennem træls dag for RIF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce