Ringkøbing IF

To røde kort, en brækket næse og nederlag på 3-0

Ringkøbing IFs nedtur startede for alvor, da Simon Vesterbæk fik direkte rødt kort for en nødbremse. Senere fik hjemmeholdet endnu et direkte rødt kort, og en spiller måtte udgå med en brækket næse. Og så endte det hele også med en sejr til Brabrand på 3-0. Foto: Mads Dalegaard
Det blev en helt igennem forfærdelig kamp for Ringkøbing IF søndag i 2. division hjemme mod Brabrand. I møgvejr blev det til nederlag på 3-0 sammen med to direkte røde kort og en mand ude med en brækket næse.

Ringkøbing: Ikke nok med det var forfærdeligt vejr at se og spille fodbold i, nej det gik meget værre for Ringkøbing IF, da de spillede forårets første hjemmekamp i 2. division.

Nederlag på 3-0, to direkte røde kort, en advarsel der nok udløser karantæne, og så en brækket næse.

Det kunne ikke blive meget værre.

Og så lignede det i lang tid en kamp, RIF godt kunne have fået point i. For Brabrand var ikke specielt gode, og de var ikke så gode. Slet ikke som frygtet.

Godt nok fik de en tilfældig friløber i den skrå medvind i første minut, hvor RIF fik afværget til hjørnespark. Og godt nok sad Brabrand på grund af den samme stærke vind på det meste af spillet. Men åbne chancer fik de ikke rigtig spillet sig igennem til, så RIF kom langsomt lidt bedre med i kampen, selv om hjemmeholdet havde svært ved at holde fast i bolden.

Det blev faktisk til et par gode chancer også. Først gav glimrende opspil en chance fra lidt spids vinkel til Mikkel Jakobsen, der fik afsluttet i sidenettet. Senere endte godt opspil med en fin stikning fra Dennis Juelsgaard frem til Kenneth Lund. Lund forsøgte at afdrible målmanden, men målmanden læste angriberens træk rigtigt, så der blev reddet til hjørnespark.

Minuttet efter kom Brabrand af sted på langt udspark, hvor RIF ikke søgte bolden konsekvent nok. Det gav en halv friløber og skud fra spids vinkel, men Mads Petersen fik reddet til hjørnespark. Lidt senere havde målmanden en ny redning på langskud.

Efter en halv time begyndte man at tro på, at RIF ville klare 0-0 til pause, og så ville tingene se godt ud i anden halvleg med vinden i ryggen.

Men nej. Et hjørnespark fra Brabrand blev snittet lidt inde foran mål. Ingen vidste helt, hvem der havde rørt bolden sidst. Mikkel Koustrup blev noteret for et selvmål, men han rørte slet ikke bolden.

Det var træls, men det føltes ikke afgørende. I de næste minutter havde Dennis Juelsgaard et frisparksforsøg forbi mål, og Mikkel Kjeldstrup fik på en løs bold i feltet afsluttet tæt forbi mål. RIF var stadig fint med efter 40 minutter.

Fem minutter senere var RIF færdige.

Nedturen startede med direkte rødt kort til Simon Vesterbæk. RIFs forsvar blev fanget lidt højt oppe på banen, og en angriber kom først på bolden med det resultat, han blev hægtet af Simon Vesterbæk. Rødt kort var helt efter bogen.

Det blev værre endnu.

Lige før pausen var der en nærkamp helt ude ved sidelinjen. RIFs Casper Petersen tacklede for vildt og for højt med det resultat, han sparkede en modstander direkte i ansigtet. Brabrand-spilleren dykkede ganske vist lidt ned med hovedet i situationen, men det røde kort var oplagt. I den efterfølgende tumult fik Mikkel Jakobsen en advarsel, og det samme gjorde en Brabrand-spiller.

Så vidste man godt, at den kamp var afgjort. Ni mand i 45 minutter er bare umuligt.

Men RIF skal godt nok have ros for, at de forsøgte. Selv med ni mand. Det var utroligt, hvor hårdt spillerne arbejdede.

Fem minutter efter pausen fik Nikolaj Pape reddet på målstregen, og samme Nikolaj Pape kom desværre i fokus kort efter. I en duel foran Brabrands mål på en dødbold fik Nikolaj Pape en ordentlig en på snuden. Han blev behandlet på banen, inden han med kraftigt næseblod måtte forlade banen med det, man regnede med er en brækket næse. Nikolaj Pape blev i hvert fald kørt på sygehuset i Herning, og det blev han sammen med den Brabrand-spiller, der blev sparket i ansigtet, for han skulle have syet en flænge.

Inden RIF fik sat en ny mand ind, så man holdet spille i en mærkelig formation. Hjemmeholdet var startet i 3:5:2, men nu var det nærmere 4:3 med fire mand i forsvaret og tre mand liggende længere fremme. Det blev så til 3:3:2, da Eduard Puga kom på banen.

Ti minutter efter den udskiftning var det tæt på 1-1. Eduard Puga havde et ganske glimrende skud, som målmanden halvklarede, men desværre fik Mikkel Jakobsen ikke fat i riposten.

Og så var det nærmest alt for typisk, at Brabrand direkte efter det løb kontra og øgede til 2-0.

Kort efter blev det 3-0. Men et eller andet sted var det lidt ligegyldigt på en helt igennem træls dag for RIF.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce