Annonce
Fodbold

To pragtmål var højdepunkter i lokalopgør mellem Videbæk og Ølstrup

Store smil i Ølstrups lejr efter sejren over Videbæk IF. Til højre står veteranmålmand Martin Bigum Nørgaard, der havde en meget afgørende redning i slutfasen fra en fri Morten Martinsen. Foto: John Thomsen
En perfekt halvflugter fra Thomas Høgsberg sendte Ølstrup G&U på kurs mod en sejr på 2-1 i lokalopgøret mellem Videbæk IF og Ølstrup G&U. Danni Berthelsen scorede kampens andet pragtmål på hovedstød.

Videbæk: To pragtmål.

Det var det bedste ved lokalopgøret mellem Videbæk IF og Ølstrup G&U tirsdag aften, hvor topholdet Ølstrup hev tre point hjem for en sejr på 2-1.

Kampen var nemlig ikke specielt velspillet. Men et eller andet sted kunne det ikke undre. Videbæk er kraftigt svækket til efterårssæsonen, og Ølstrup manglede offensive profiler som en skadet Niklas Jul og en ferierende Daniel Mogensen. At kampen så var ret intens, kunne ikke undre, for de to hold er ikke just vilde med hinanden. Det gav mange frispark og hårde dueller, og begge hold appellerede i det uendelige for ting, de følte sig snydt for af en dommer, der tillod ganske meget.

Ølstrup var bedst i første halvleg.

- Ja der spillede vi bolden ok rundt. Jeg var egentlig godt tilfreds, fortalte Ølstrups træner Carsten Holm efter kampen.

Gæsterne var klart farligst. Ja Videbæk var faktisk kun farlige, da Emil Green headede bolden på overkanten af egen overligger efter godt hjørnespark fra Videbæks Poul Erik Andersen.

Paw Bjørnkjær fik tidligt et hårdt langskud pareret af målmand Frederik Markussen, og senere sendte Per Bak bolden i sidenettet på en løs chance.

Efter godt en halv time kom så det første pragtmål. I et godt angreb endte bolden i Ølstrups højre side, hvor fra Kristian Drest spillede helt på tværs til Thomas Høgsberg. Thomas Høgsberg tæmmede bolden med brystet, hvor på han halvflugtede bolden højt i en bue og i mål. En perle.

Senere havde Per Bak et godt hovedstød tæt forbi mål, så 1-0 til Ølstrup var helt fortjent ved pausen.

Videbæks træner Ruben Nielsen gav sine spillere besked på at kæmpe noget mere efter pausen, og spillerne lyttede.

For selv om det så noget håbløst ud - specielt efter målet til 2-0 - så arbejdede Videbæk hårdt.

Målet til 2-0 scorede Jeppe Christensen efter 65 minutter på en løs bold efter hjørnespark, hvor Jeppe Christensen med ryggen mod mål fik drejet sig rundt til fin scoring.

På det tidspunkt havde Videbæk ikke været farlige, men det ændrede sig.

Kort efter målet blev Dennis Rabjerg sendt af sted i dybden på forarbejde af Danni Berthelsen, men Martin Bigum Nørgaard reddede forsøget fra lidt spids vinkel.

Efter 70 minutter steg spændingen, og det var på et nyt pragtmål, som vel et eller andet sted var en Videbæk Classic.

Dennis Rabjerg tog et godt løb i dybden i højre side, og med en perfekt bold ind midt for mål fandt han Danni Berthelsen, der naturligvis vandt sin hovedstødsduel og headede bolden sikkert i mål. 2-1.

Så kunne man undre sig over, at Ølstrup ikke fik afværget, for lige netop den type angreb fra Videbæks side burde de have forudset.

Ølstrups Jeppe Christensen skød forbi efter godt angreb, inden den mulighed kom, som Videbæk kunne have hentet point på. Tobias Kynde og Morten Martinsen udspillede totalt Ølstrups forsvar, og det gav frit skud til Morten Martinsen, der måtte se veteranen Martin Bigum Nørgaard redde med en fodparade.

- Det var den ene chance, jeg skulle have, men jeg kiksede desværre, sagde Morten Martinsen.

Videbæk fik ikke flere chancer. Ølstrup fik en enkelt, men en fri Thomas Sand Christensen flugtede forbi mål. Så var det slut.

- Anden halvleg blev forkrampet. Vi sparkede for meget, og der kom nerver på. Men vi holdt fast, sagde en lettet Carsten Holm.

- Opløftende af os med den anden halvleg. Flot at skabe spænding og skabe chancer efter at vi kom bagud 2-0, efter ikke meget var lykkes for os. Jeg er tilfreds med indsatsen, sagde Ruben Nielsen.

Serie 2 pulje 21

Videbæk IF-Ølstrup G&U 1-2

Mål: 31. minut: 0-1 ved Thomas Høgsberg. 65. minut: 0-2 ved Jeppe Christensen. 70. minut: 1-2 ved Danni Berthelsen. En advarsel til Ølstrups Kasper Dyrby efter 82 minutter. Videbæk skiftede Poul Erik Andersen ud med Tobias Kynde efter 52 minutter, senere kom Daniel Kynde ud for Jens Henrik Knudsen, og efter 76 minutter kom Morten Martinsen på banen for Nikolaj Haahr. Ølstrup skiftede Per Bak ud med Simon T. Jensen efter 59 minutter, og efter 64 minutter kom Michael Marhauer Jørgensen på banen for Thomas Sand Christensen, der senere kom på banen igen.

Annonce
Thomas Høgsberg sidder og nyder det på bænken efter sin flotte halvflugter til 1-0 for Ølstrup G&U. Foto: John Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fest på toilettet: De unge trænger til et sted at være

Det er egentlig lidt ynkeligt. Tre gange inden for kort tid har kommunens vej- og parkafdeling måttet rydde op i toiletbygningen på havnen i Ringkøbing efter endnu en improviseret fest; den seneste gang endda med nytårskonfetti og det hele. Et eller andet må være galt, når en flok unge holder fest med øller og høj technomusik en hverdagsaften på et offentligt toilet! Både det med hverdagsaftenen og det med det offentlige toilet. Ens første tanke er selvfølgelig: Har de ikke et andet sted at være? Har de ikke noget andet at tage sig for? For unge, der er engageret i kommunens omfattende foreningsliv, er der selvfølgelig masser af tilbud. Men hvad med dem, der ikke er medlem af en forening, ikke falder inden for rammerne af de eksisterende ungdomsklub-muligheder, og som ikke rigtig føler, at de har et sted at være? Nu ser det heldigvis ud til, at de får et sted at kunne være: Stort set alt er faldet på plads omkring stationsbygningen i Ringkøbing, der allerede fra begyndelsen af april vil danne rammen om et nyt ungdomshus. Kommunen har lovet at yde tilskud til driften og huslejen, mens Ib Malgaard Lauridsens Fond smider 1,6 millioner kroner i renoveringen af bygningerne. Også fra anden side er der håb om støtte, så initiativtagerne forhåbentlig kan nå de fem millioner kroner, der er brug for til en gennemgribende renovering af bygningen. Det kan dog tage et godt stykke tid, før man når så langt. Men heldigvis betyder det ikke, at de unge så skal vente utålmodigt på at tage bygningen i brug. Ifølge Niklas Stentoft fra Ringkøbing Ungdomsråd drejer det sig for de unge ikke så meget om, at stedet ser flot og nyrenoveret ud, som at de har et sted, hvor de kan være. Derfor tages ungdomshuset i anvendelse lige fra dag ét. Det er sådan, det skal være. Mon i virkeligheden ikke de unges fornemmelse for ejerskab af ungdomshuset bliver større, når det ikke er flunkende flot og nyrenoveret, når de rykker ind, men de derimod kan se, hvordan huset forvandles for øjnene af dem, efterhånden som det lykkes at skaffe de nødvendige penge? Og mon ikke ungdomshuset trods alt vil vise sig at være et hyggeligere sted at opholde sig end et offentligt toilet en iskold mandag aften? Også selv om man ikke kan tage hverken bajere eller boombox med?

Annonce