Annonce
Fodbold

To pragtmål var højdepunkter i lokalopgør mellem Videbæk og Ølstrup

Store smil i Ølstrups lejr efter sejren over Videbæk IF. Til højre står veteranmålmand Martin Bigum Nørgaard, der havde en meget afgørende redning i slutfasen fra en fri Morten Martinsen. Foto: John Thomsen
En perfekt halvflugter fra Thomas Høgsberg sendte Ølstrup G&U på kurs mod en sejr på 2-1 i lokalopgøret mellem Videbæk IF og Ølstrup G&U. Danni Berthelsen scorede kampens andet pragtmål på hovedstød.

Videbæk: To pragtmål.

Det var det bedste ved lokalopgøret mellem Videbæk IF og Ølstrup G&U tirsdag aften, hvor topholdet Ølstrup hev tre point hjem for en sejr på 2-1.

Kampen var nemlig ikke specielt velspillet. Men et eller andet sted kunne det ikke undre. Videbæk er kraftigt svækket til efterårssæsonen, og Ølstrup manglede offensive profiler som en skadet Niklas Jul og en ferierende Daniel Mogensen. At kampen så var ret intens, kunne ikke undre, for de to hold er ikke just vilde med hinanden. Det gav mange frispark og hårde dueller, og begge hold appellerede i det uendelige for ting, de følte sig snydt for af en dommer, der tillod ganske meget.

Ølstrup var bedst i første halvleg.

- Ja der spillede vi bolden ok rundt. Jeg var egentlig godt tilfreds, fortalte Ølstrups træner Carsten Holm efter kampen.

Gæsterne var klart farligst. Ja Videbæk var faktisk kun farlige, da Emil Green headede bolden på overkanten af egen overligger efter godt hjørnespark fra Videbæks Poul Erik Andersen.

Paw Bjørnkjær fik tidligt et hårdt langskud pareret af målmand Frederik Markussen, og senere sendte Per Bak bolden i sidenettet på en løs chance.

Efter godt en halv time kom så det første pragtmål. I et godt angreb endte bolden i Ølstrups højre side, hvor fra Kristian Drest spillede helt på tværs til Thomas Høgsberg. Thomas Høgsberg tæmmede bolden med brystet, hvor på han halvflugtede bolden højt i en bue og i mål. En perle.

Senere havde Per Bak et godt hovedstød tæt forbi mål, så 1-0 til Ølstrup var helt fortjent ved pausen.

Videbæks træner Ruben Nielsen gav sine spillere besked på at kæmpe noget mere efter pausen, og spillerne lyttede.

For selv om det så noget håbløst ud - specielt efter målet til 2-0 - så arbejdede Videbæk hårdt.

Målet til 2-0 scorede Jeppe Christensen efter 65 minutter på en løs bold efter hjørnespark, hvor Jeppe Christensen med ryggen mod mål fik drejet sig rundt til fin scoring.

På det tidspunkt havde Videbæk ikke været farlige, men det ændrede sig.

Kort efter målet blev Dennis Rabjerg sendt af sted i dybden på forarbejde af Danni Berthelsen, men Martin Bigum Nørgaard reddede forsøget fra lidt spids vinkel.

Efter 70 minutter steg spændingen, og det var på et nyt pragtmål, som vel et eller andet sted var en Videbæk Classic.

Dennis Rabjerg tog et godt løb i dybden i højre side, og med en perfekt bold ind midt for mål fandt han Danni Berthelsen, der naturligvis vandt sin hovedstødsduel og headede bolden sikkert i mål. 2-1.

Så kunne man undre sig over, at Ølstrup ikke fik afværget, for lige netop den type angreb fra Videbæks side burde de have forudset.

Ølstrups Jeppe Christensen skød forbi efter godt angreb, inden den mulighed kom, som Videbæk kunne have hentet point på. Tobias Kynde og Morten Martinsen udspillede totalt Ølstrups forsvar, og det gav frit skud til Morten Martinsen, der måtte se veteranen Martin Bigum Nørgaard redde med en fodparade.

- Det var den ene chance, jeg skulle have, men jeg kiksede desværre, sagde Morten Martinsen.

Videbæk fik ikke flere chancer. Ølstrup fik en enkelt, men en fri Thomas Sand Christensen flugtede forbi mål. Så var det slut.

- Anden halvleg blev forkrampet. Vi sparkede for meget, og der kom nerver på. Men vi holdt fast, sagde en lettet Carsten Holm.

- Opløftende af os med den anden halvleg. Flot at skabe spænding og skabe chancer efter at vi kom bagud 2-0, efter ikke meget var lykkes for os. Jeg er tilfreds med indsatsen, sagde Ruben Nielsen.

Serie 2 pulje 21

Videbæk IF-Ølstrup G&U 1-2

Mål: 31. minut: 0-1 ved Thomas Høgsberg. 65. minut: 0-2 ved Jeppe Christensen. 70. minut: 1-2 ved Danni Berthelsen. En advarsel til Ølstrups Kasper Dyrby efter 82 minutter. Videbæk skiftede Poul Erik Andersen ud med Tobias Kynde efter 52 minutter, senere kom Daniel Kynde ud for Jens Henrik Knudsen, og efter 76 minutter kom Morten Martinsen på banen for Nikolaj Haahr. Ølstrup skiftede Per Bak ud med Simon T. Jensen efter 59 minutter, og efter 64 minutter kom Michael Marhauer Jørgensen på banen for Thomas Sand Christensen, der senere kom på banen igen.

Thomas Høgsberg sidder og nyder det på bænken efter sin flotte halvflugter til 1-0 for Ølstrup G&U. Foto: John Thomsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce