Annonce
Hvide Sande

To plus én på Klitvejen: Sommerhusejere frygter ringere tilkørselsforhold

Det store problem med to plus énstrækninger på Klitvejen er udkørselsforholdene fra sommerhusområder og enkeltbeliggende huse, mener Sammenslutningen af Sommerhusgrundejerforeninger på Holmsland Klit. Illustration Google Street.
Kommunale planer om at lave to overhalingsmuligheder på dele af strækningen Ringkøbing-Søndervig-Hvide Sande hilses velkommen af sommerhusejere; de opfordrer dog til at forholdene undersøges til bunds for ikke at skabe adgangsproblemer for sommerhusområderne.
Annonce

SØNDERVIG: Politikerne i teknik- og miljøudvalget overvejer lige nu, om visse strækninger på den stærkt trafikerede vej mellem Ringkøbing og Søndervig skal gøres til to plus en-vej med overhalingsmuligheder.

Det er en plan, der hilses velkommen af Sammenslutningen af Sommerhusgrundejerforeninger på Holmsland Klit.

- Det er forbedringer, som jeg tror, alle er meget interesseret i, fastslår formand, Tage Schmidt.

Han understreger, at sammenslutningen især lægger vægt på behovet for at forbedre trafiksikkerheden ved til- og frakørsel til sommerhusområderne. Og det er netop der, han frygter, at der kan opstå problemer.

- Vi frygter, at der kan blive problemer med de fremtidige adgangsforhold til sommerhusområderne vest for Klitvejen. Vi kan heller ikke se, hvordan man vil løse adgangsproblemerne for de enkelteejendomme, der ligger øst for Klitvejen. Og når det gælder trafikbetjeningen af sommerområderne, kan vi se, at der er planer om at lade en del af Vestkyststien, der jo er en del af den nationale Cykelrute 1 indgå; det giver ingen mening, hvis der skal køre biler på den, siger Tage Schmidt.

Annonce

Efterlyser trafiktjek

Kommunen har tidligere udarbejdet en forundersøgelse, der viste, at fremkommeligheden på vejstrækningen vil blive forbedret ved etablering af overhalingsstrækninger - altså to plus én-strækninger - stier og ombygning af kryds.

På teknik- og miljøudvalgsmødet i april besluttede politikerne at kigge på etablering af fem overhalingsstrækninger, og på mødet tirsdag skal de tage stilling til, om ét eller flere af projekterne skal sættes i gang allerede nu.

Tage Schmidt håber, at politikerne giver sig god tid, og især på, at de vil hente assistance ude fra til at få projekterne og deres konsekvenser beskrevet til bunds.

- Vi vil for eksempel - ud over det med adgangsforholdene - gerne vide, om man til fulde har vurderet konsekvenserne af, at der på overhalingsstrækningerne kun bliver ét spor i den ene retning, hvor eksempelvis en kørende traktor vil kunne forsinke den almindelige trafik, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Forskellige sager stjålet fra bil

Annonce