Annonce
Ringkøbing

To meter høj og halvanden meter i diameter: Gigantisk mos-nisse indtager Tim i julemåneden

Gigantisk er den, Emily og Karsten Mikkelsens mosnisse. Her står den sammen med en lillebror på Fabriksvej. Privatfoto.
Karsten Mikkelsen og datteren Emily har skabt juleattraktion på Fabriksvej 8; efter en lang arbejdsdag var de to færdige med kæmpenisse, der nu spreder julestemning i kvarteret.
Annonce

TIM: Det hele startede egentlig sidste år med, at Karsten Mikkelsens teenagedatter Emily under en indkøbstur fik øje på en gigantisk glas-julekugle.

- Den må vi have. Den kan vi bruge til en mos-nisse til næste jul, udbrød hun, og så måtte far punge op og sikre sig den flotte røde kugle.

Karsten Mikkelsen troede egentlig, at Emily havde glemt alt om glaskuglen; men da julen 2020 nærmede sig, fandt han ud af, at det havde hun ikke!

Resultatet blev, at han og Emily forleden brugte, hvad der svarer til en arbejdsdag på at lave, hvad der givetvis er Vestjyllands - hvis ikke Danmarks - største mos-nisse: Over to meter høj og halvanden meter i diameter troner den nu ud for huset på Fabriksvej 8 i Tim.

Og Emilys røde kugle er selvfølgelig nissens næse!

Selve opbygningen af den gigantiske mos-nisse gik dog ret smertefrit, men Karsten Mikkelsen har det også i fingrene; i Tim er han nemlig kendt for sine mos-nisser - dog væsentligt mindre end kæmpen på Fabriksvej - som han plejer at lave på denne tid af året.

Nogle sælger han, men andre giver han væk.

Annonce

Gives væk

- De fleste af os har jo en travlt hverdag, og så glemmer man jo ofte at sige tak til dem, der giver os støtte og omsorg, eller dem, som trænger til et klap på skulderen, siger Karsten Mikkelsen.


De fleste af os har jo en travlt hverdag, og så glemmer man jo ofte at sige tak til dem, der giver os støtte og omsorg, eller dem, som trænger til et klap på skulderen.

Karsten Mikkelsen, mosnissemester.


Derfor plejer han på dette tidspunkt af året at efterlyse kandidater til årets mos-nisser, og i år var der faktisk to nisser på spil.

- Jeg syntes, der var behov for lidt ekstra omsorg her i coronaens tid, siger Karsten Mikkelsen.

Det er dog ikke "kun" modtagerne, der får en mos-nisse.

Nogle af de små nisser, som Karsten Nissen også bruger til at glæde folk i lokalsamfundet med. Privatfoto.

- Jeg uddeler dem altid i par; modtageren får selvfølgelig én, men det gør også den person, der har indstillet vedkommende, siger Kasten Nissen.

Årets nisser er netop uddelt, og der var faktisk ikke færre end 38 indstillede.

Kæmpenissen er dog ikke til salg. Den står solidt forankret i en stor murerbalje med 65 kilo beton, så han ikke flyver væk i en vinterstorm, og mon ikke børnehaven og de lokale dagplejere lige skal en tur forbi nissen og hilse på?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce