112

To mænd stjal havemøbler, men kun en får en straf

De to mænd blev opdaget, da de stjal havemøbler fra Lange Isenkram. Arkivfoto
Garvede kriminelle blev taget, da de stjal fra Lange Isenkram.

RINGKØBING: To mænd fra Fyns-området stod for nylig til ansvar for et tyveri fra Langes Isenkram på Skaadsmosevej i Ringkøbing.

Tyveriet skete 4. marts 2017 omkring kl. 23.00, hvor mændene, der er 40 og 44 år, stjal havemøbler for omkring 25.000 kroner. Et vidne spottede dog tyveriet og ringede til politiet. Tyvene kom derfor ikke langt væk, førend politiet otte minutter senere slog kløerne i dem på Herningvej kort efter Røgind Kro.

I retten i Herning forklarede vidnet, hvad han havde set og sammenholdt med, hvad politiet fandt i mændenes varevogn, blev de to mænd, der begge er førtidspensionister samt gamle kendinge af både politiet og retsvæsnet, fundet skyldige.

30 dage til den ene

Den 44-årige, der var påvirket af amfetamin under tyveriet og kørte varevognen, blev idømt 30 dages fængsel og en bøde på 8500 kroner. Desuden blev han frakendt retten til at køre bil i tre år. Manden er tidligere dømt for overtrædelser af narkolovgivningen.

Den 40-årige mand er straffet adskillige gange for blandt andet tyveri, afpresning, brandstiftelse og narkolovgivning. Senest fik han en dom i Odense i oktober 2017, hvor han fik 10 måneders fængsel for afpresning. Fordi tyveriet i Ringkøbing skete før dommen i Odense, var retten forpligtet til at se vurdere om tyveriet ville have givet en strengere straf i Odense, hvis sagen havde været med det. Og det vurderede dommeren, at den ikke ville have gjort. Derfor slap den 40-årige mand for at få straf for tyveriet af havemøbler.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper