Annonce
Ringkøbing

To mænd stjal bus og kom lidt ud af kurs

To mænd, der natten til onsdag stjal en bus i Ringkøbing, nåede at være på farten i omkring en time, inden de blev anholdt vest for Herning. Bussen på billedet har ikke noget med den aktuelle sag at gøre. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Natten til onsdag stjal to mænd fra Ulfborg en bus i Ringkøbing, hvorfra turen gik mod øst. Efter en time på farten blev tyvene anholdt.

Ringkøbing: Kort før klokken fire onsdag morgen fik politiet en lidt usædvanlig anmeldelse. Den gik på, at der netop var blevet stjålet en X Bus fra busterminalen på Nørredige.

Vidner kunne fortælle, at bussen kørte rundt i byens centrale gader, og at manden bag rattet ikke havde helt styr på det store køretøj. I blandt andet Nørregade påkørte bussen flere trapper og forskellige skilte.

To betjente i en patruljevogn kunne ikke umiddelbart spotte bussen i Ringkøbing-området, men omkring klokken fem blev den set køre rundt omkring Haunstrup vest for Herning.

Uden dramatik blev bussen standset lidt uden for landsbyen, hvor to mænd fra Ulfborg - på 27 og 28 år - blev anholdt og taget med på politistationen i Herning. Manden, der havde kørt bussen, var muligvis påvirket, og han måtte derfor lægge arm til en blodprøve.

Annonce

Indbrud i autocenter

Ifølge politiet kan det meget vel være de samme gerningsmænd, der kort før klokken to natten til onsdag begik indbrud hos Hydro Autocenter på Herningvej i Ringkøbing.

Her blev der knust en rude, hvorefter indbrudstyvene tog for sig af cigaretter og spiritus.

- Vi havde en hundepatrulje nede i byen, og der blev fundet noget, de har tabt undervejs, siger politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet.

Om tyveriet af bussen siger han videre, at det tyder på, at de to mænd havde fundet en tændingsnøgle et eller andet sted ved busterminalen på Nørredige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce