x
Annonce
Ringkøbing

To mænd stjal bus og kom lidt ud af kurs

To mænd, der natten til onsdag stjal en bus i Ringkøbing, nåede at være på farten i omkring en time, inden de blev anholdt vest for Herning. Bussen på billedet har ikke noget med den aktuelle sag at gøre. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Natten til onsdag stjal to mænd fra Ulfborg en bus i Ringkøbing, hvorfra turen gik mod øst. Efter en time på farten blev tyvene anholdt.

Ringkøbing: Kort før klokken fire onsdag morgen fik politiet en lidt usædvanlig anmeldelse. Den gik på, at der netop var blevet stjålet en X Bus fra busterminalen på Nørredige.

Vidner kunne fortælle, at bussen kørte rundt i byens centrale gader, og at manden bag rattet ikke havde helt styr på det store køretøj. I blandt andet Nørregade påkørte bussen flere trapper og forskellige skilte.

To betjente i en patruljevogn kunne ikke umiddelbart spotte bussen i Ringkøbing-området, men omkring klokken fem blev den set køre rundt omkring Haunstrup vest for Herning.

Uden dramatik blev bussen standset lidt uden for landsbyen, hvor to mænd fra Ulfborg - på 27 og 28 år - blev anholdt og taget med på politistationen i Herning. Manden, der havde kørt bussen, var muligvis påvirket, og han måtte derfor lægge arm til en blodprøve.

Annonce

Indbrud i autocenter

Ifølge politiet kan det meget vel være de samme gerningsmænd, der kort før klokken to natten til onsdag begik indbrud hos Hydro Autocenter på Herningvej i Ringkøbing.

Her blev der knust en rude, hvorefter indbrudstyvene tog for sig af cigaretter og spiritus.

- Vi havde en hundepatrulje nede i byen, og der blev fundet noget, de har tabt undervejs, siger politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet.

Om tyveriet af bussen siger han videre, at det tyder på, at de to mænd havde fundet en tændingsnøgle et eller andet sted ved busterminalen på Nørredige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce