Annonce
Alarm 112

To mænd fængslet i fire uger i sag om drab på to ældre mænd

Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
En dommer ved Retten i Nykøbing Falster har varetægtsfængslet to mænd, der sigtes for drab og brandstiftelser.

To mænd på henholdsvis 34 og 42 år er lørdag blevet varetægtsfængslet frem til 18. juli i sagen om drab på to ældre mænd og efterfølgende brandstiftelser.

Det oplyser Sydsjælland Anklagere via Twitter.

De to er fængslet på baggrund af en begrundet mistanke om vold med døden til følge.

Den 42-årige er varetægtsfængslet for sin rolle i begge sager fra Ruds Vedby og Vemmelev.

Den anden mand er kun varetægtsfængslet for sin rolle i den ene sag fra Ruds Vedby, oplyses det.

Ved middagstid blev grundlovsforhøret indledt ved Retten i Nykøbing Falster.

Her erkendte den 42-årige mand ifølge flere medier at have dræbt de to ældre mænd og efterfølgende stukket ild på deres boliger.

Den 34-årige mand nægtede sig skyldig.

Den ene sag handler om den 68-årige møntsamler Kiehn Andersen, der 20. april blev dræbt i sit hjem i Ruds Vedby. Han blev stukket 15-20 gange i maven og var desuden blevet udsat for stump vold.

Efter drabet blev liget bragt til Blæsinge Grusgrav ved Slagelse, hvor det blev smidt i en sø.

Den anden sag handler om den 80-årige Poul Frank Jørgensen, der sidste weekend blev dræbt i sit hjem på Slagelse Landevej i Vemmelev.

Han blev stukket ti gange i ryggen og fik også et stik i halsen, der skar halspulsåren over.

I forbindelse med begge drab blev der efterfølgende stukket ild til ofrenes huse.

Drabene på de to mænd havde så mange lighedspunkter, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tidligere på ugen fortalte, at man slog efterforskningen af dem sammen.

På et enkelt døgn, efter at politiet fortalte om den mulige sammenhæng, modtog den efterforskningsgruppe, der undersøger sagerne, hele 40 henvendelser fra borgere.

Det var blandt andet disse henvendelser, der betød, at politiet fredag kunne skride til anholdelsen af de to mænd.

Grundlovsforhøret, der foregik bag lukkede døre, strakte sig over godt tre timer.

De to mænd har taget forbehold for, at de eventuelt vil kære rettens kendelse om varetægtsfængsling.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce