Ringkøbing IF

To lækre scoringer ødelagde Ringkøbing IFs sæsonpremiere

Mikkel Koustrup havde den første rigtigt fode chance til Ringkøbing IF i 2019, da han fra kanten af feltet sendte frit skud langt over mål. Arkivfoto: Henrik Olesen
Topholdet Skive IK fik helt som ventet en hjemmesejr over Ringkøbing IF i 2. division. Flotte afslutninger gav Skive en alt i alt fortjent sejr på 2-0.

Skive: To flotte mål.

Det var den afgørende forskel på topholdet Skive IK og Ringkøbing IF i forårets første kamp i 2. division.

Desværre var det Skive, der scorede begge mål. Dermed fik hjemmeholdet den sejr, alle ventede.

Alt i alt fik Ringkøbing dog vist opløftende takter. Tempoet var rimeligt højt, men RIF kunne godt være med på det område, lige som RIF rent fysisk slap fint fra duellerne mand mod mand.

Men effektiviteten foran mål - der manglede RIF den kvalitet, Skive havde i en kamp med forholdsvis få chancer.

RIF havde nær fået den værst tænkelige start på kampen. Der var kun spillet 17 sekunder, da André Bjerregaard sendte et langskud lige over målhjørnet.

Det rystede heldigvis ikke RIF. Holdet fik lidt uventet lagt et fint pres højt på banen i flere perioder, og det var faktisk gæsterne, der fik den første rigtige chance. Efter godt opspil i venstre side blev bolden sendt på tværs i kanten af feltet, hvor fra Mikkel Koustrup havde frit skud. Koustrup sendte dog bolden klart over mål til stor ærgrelse for de 44 RIF-tilhængere, der var med bus til kampen, og for de 15-20 andre, der også havde valgt at følge premieren live på en råkold aften.

Den næste halve times tid var der kun spredte forsøg. Skive headede over efter frispark, og der blev også skudt over efter en tværbold. RIF kom ikke rigtig frem til noget.

Men de sidste minutter inden pausen skete der noget. Desværre noget skidt.

Først sendte Skive et indkast ind til den tidligere superligaspiller André Bjerregaard. Han stod med ryggen til mål med Simon Vesterbæk lige bag sig. Det lykkedes Bjerregaard at tage et godt træk ned mod baglinjen, og fra meget spids vinkel blev bolden sendt ind bag Mads Petersen, som ikke nåede at reagere. Lidt skidt af målmanden, for bolden gik ind mellem ham og stolpen. Men også en scoring af en kaliber, der meget godt viste, hvorfor Skive er så glade for at have hentet Bjerregaard.

Inden pausen kom RIF til en lidt tilsvarende chance. Efter opspil lidt uden for feltet kom Dennis Juelsgaard af sted ind i feltet, og fra spids vinkel fik han afsluttet. Det hårde skud tog desværre overkanten af overliggeren.

Efter pausen fik Skive overtaget. Det var sjældent, RIF kom bare frem til noget, der lignede et angreb.

Det var heller ikke for, Skive var farlige. Et fladt lagskud reddet let af Mads Petersen var det eneste, i lang tid.

Ud af ingenting fik RIF så den chance, der kunne have sikret point.

Godt et kvarter før tid havde Skive et skidt udspark direkte til Lennard Lauridsen midt på Skives banehalvdel. Lennard Lauridsen sendte bolden kvikt frem i højre side til Mikkel Jakobsen, der med det samme trillede bolden fladt ind midt for mål. En helt fri Kenneth Lund afsluttede dog lige på målmanden. Så stor en chance må man bare ikke brænde i 2. division.

I takt med RIF forsøgte at presse spillet frem, slog Skive kontra nogle gange. Det gav en enkelt afslutning tæt forbi mål, og så gav det den scoring kort før tid, der lukkede kampen.

I første omgang lignede det en stikning frem til en mand, der ikke fik fat i bolden. Det overraskede RIFs forsvar, og bolden fortsatte ind i feltet til en helt fri angriber, der køligt og flot vippede bolden over Mads Petersen til 2-0.

Så stod man der - der hvor man egentlig havde regnet med at stå, selv om det på en måde var lidt unødvendigt. For havde Kenneth Lund været skarp, havde Mads Petersen lukket af ved forstolpen, og havde Simon Vesterbæk ikke tabt duellen til Bjerregaard i feltet, så kunne RIF jo godt have fået point.

Det fik RIF ikke, og længere er den ikke. Skive var bedst.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce