Ringkøbing IF

To hovedstødsmål sikrede Ringkøbing IF sejren over Odder

Dennis Juelsgaard liggende ude bag målet har netop scoret til 2-0 på hovedstød. Foto: Henrik Olesen
2-0 til Ringkøbing IF over Odder IGF. Sammen med strålende vejr var det stort set det positive i en halvsløj forestilling i RIFs sidste hjemmekamp i grundspillet i 2. division.

Ringkøbing: Hvis man havde sat næsen op efter at få en god gang angrebsfodbold at se fra Ringkøbing IF i hjemmekampen mod Odder IGF, nu da RIF var sikre på at komme med i oprykningsspillet, og de kunne spille frigjort, så blev man godt nok skuffet lørdag eftermiddag.

For RIF spillede ikke godt. De satte sig ikke på kampen med tungt pres mere end i 15-20 minutter af første halvleg. Hjemmeholdet skabte for lidt, selv om de var meget i boldbesiddelse, og kun to scoringer på hovedstød efter hjørnespark sørgede for de tre point til RIF.

Første halvleg var meget rodet den første halve times tid. Der var ikke sammenhæng i spillet fra nogen af holdene. RIF kunne ikke holde fast i bolden, så det var ikke meget, hjemmeholdet kom frem til. Et enkelt langskud over mål af Mikkel Jakobsen var alt. Odder viste mindre.

Langsomt begyndte det dog at ligne et pres mod Odders mål. Ikke sådan det så farligt ud. Men RIF havde da flere indlæg, og der var et par fine tværbolde, ingen fik afsluttet på. Alt i alt begyndte det dog at ligne det frie spil, træner Nicolai Wael havde snakket om.

Og offensivt kom der så også et højdepunkt. På et perfekt slået hjørnespark fra Jacob Sandal smuttede bolden lige akkurat over Dennis Juelsgaard. Det gjorde ikke så meget, for lige bagved kom Lennard Lauridsen frem med et hovedstød, hvor bolden gik ned i jorden og videre i mål til 1-0.

RIF holdt fast i spillet de næste minutter, og der var flere gode opløb.

Alligevel var det kun Odder, der blev farlige. Et direkte frispark fra den tidligere Ringkøbing-spiller Morten Thiim Jensen måtte målmand Mads Petersen ud i fuld længde for at redde.

1-0 ved pausen og solskin. Det var herligt.

Men måske var det for varmt for RIF. Starten af anden halvleg var i hvert fald noget sløv. Der var dog en mulighed, hvor der blev fløjtet offside, og senere skød Dennis Juelsgaard lige på målmanden fra kanten af feltet efter fint opspil af Mikkel Jakobsen på højre fløj.

Odder var lige så farlige. De havde et udmærket langskud tæt forbi stolpen, og senere var et hovedstød kun få centimeter forbi mål.

Så gik det hele godt nok i stå. Spillet var på lavt niveau, og det virkede ikke som om, der var den helt store vilje til at sætte en slutspurt ind. Det ændrede tre indskiftninger ikke det store på.

Ud af ingenting kom der alligevel endnu en scoring. Et hjørnespark fra Mikkel Jakobsen blev forlænget over til bagstolpen, hvor Dennis Juelsgaard fik scoret på hovedstød lidt i samarbejde med en Odder-forsvarer.

Mere skete der ikke. Odder kunne intet, mens RIF ikke så ud til at have energi til mere. Men 2-0 var jo også ganske fint.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce