Annonce
Hvide Sande

To foreninger kræver stop for kystnære møller

Vesterhav Syd og Vesterhav Nord bør droppes til fordel for havmøller, der ikke skæmmer kysten, mener formændene for foreningerne Stop Vesterhav Syd og Nord. Billedet her stammer fra Horns Rev, som er placeret 14-20 kilometer fra kysten. Arkivfoto: John Randeris.
Annonce

Vestkysten: Fremtidige havmølleparker skal placeres længere fra kysten end 20 kilometer.

Det mener de to foreninger Stop Vesterhav Syd og Stop Vesterhav Nord, som på torsdag har inviteret til fælles pressemøde ved Bovbjerg Fyr, hvor formændene tidligere folketingsmedlem for Venstre Jens Kirk og tidligere politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard vil uddybe deres synspunkter.

Begge foreninger er af den overbevisning, at der med regeringens planer om at etablere energi-øer langt ude på havet og flere havmølleparker slet ikke er behov for de to kystnære projekter, som er undervejs.

Derfor ønsker de, at politikerne på Christiansborg helt dropper Vesterhav Syd og Nord og havmølleparken Thor og i stedet satser udelukkende på de havprojekter, som ikke skæmmer fra kysten.

- Kysten vil fremover være miljøforurening, og det uforstyrrede kig over vandet vil være gået tabt, skriver de i en pressemeddelelse.

Den holdning deler den konservative energiordfører Orla Østerby ikke. Forleden erklærede han fra Folketingets talerstol, at han var træt af den vestjyske brok over de kystnære vindmøller og bad sine politiske kolleger om opbakning til at slå fast, at de to mølleprojekter står ved magt.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce